2 minuten

Normaal zou hij, volgens zichzelf, nu in een taxibusje ergens tussen Manchester en Barcelona zitten, maar dat is op dit moment niet zo. ‘Ik zit al 18 dagen achter elkaar thuis. Dat is enorm afkicken, ik wil niets liever dan weer een vette voetbalwedstrijd zien.’ Wytse van der Goot is tegenwoordig niet meer van de buis weg te denken als het gaat om voetbal. De 37-jarige sporterslaggever was te gast in de FC Afkicken Podcast.

Door: Lars Benit

Volgens Wytse heb je in deze tijd als voetbalcommentator ‘geen reet’ te doen en dus ga je nadenken wat je allemaal wél kan gaan doen. ‘Ik speel met de gedachten om op te gaan schrijven wat ik vorig jaar allemaal heb meegemaakt in de Champions League, het was zo’n bizar jaar.’ Hij beschrijft dat dit bij de periode hoort waar we nu inzitten, omdat er geen voetbalnieuws is. ‘Ik vind het leuk dat we nu terugblikken in plaats van dat we vooruitkijken.’ 

Uit het nadenken wat hij zou kunnen doen kwam een nieuw format rollen dat sinds kort te zien is op Ziggo Sport: het programma Tussen de Palen. In dit programma bekijkt Wytse samen met een bekend iemand uit de voetbalwereld zijn of haar favoriete voetbalfragmenten. ‘Eigenlijk is het programma geen briljant idee, maar de kunst in online video’s en televisie zit vaak in het simpel houden. Het is een vloeibaar format dus we kunnen veel spelen met de fragmenten waar we iets mee doen.’

Het programma Tussen de Palen is te zien op Ziggo Sport. Mocht je dit kanaal niet hebben, op het YouTube-kanaal van Ziggo Sport kan je de video’s ook bekijken. 

De verslaggever voelt zich, ondanks dat hij zichzelf in de ‘Instagram-generatie’ plaatst, niet op zijn plek op social media. In tegenstelling tot veel van zijn collega’s is Wytse dan ook niet zo actief op deze kanalen. ‘Ik heb een Instagram-account, maar ik doe er weinig mee. Ik vind mezelf niet interessant genoeg om mijn leven bij iedereen naar binnen te gooien.’

Dat hij op zijn eigen accounts niks plaatst wil niet zeggen dat hij er niet mee bezig is. ‘Ik ben door mijn werk een bekend gezicht. Voor mijn werk neem ik natuurlijk wel eens stories op als ik bij een wedstrijd ben. Maar dat is voor hun kanalen, daar doe ik niks mee.’

Neal stelde de vraag hoe de voetbalcompetities moeten worden uitgespeeld. ‘Er zijn in meerdere competities clubs die met iets bijzonders bezig zijn. Ga maar tegen die clubs zeggen dat we ermee gaan stoppen.’ 

Over de manier waarop de competities uitgespeeld moeten worden heeft Van der Goot zijn fantasie de vrije loop gegeven. ‘Het lijkt me vet als er alternatieve manieren komen om tot beslissingen te komen in competities. Met knock-out fases en dat soort taferelen. Maar het moet wel kunnen om de gezondheid natuurlijk.’

Aan deze podcast kwam geen eind want Neal en Wytse kunnen eindeloos lullen over voetbal. Ben je benieuwd naar de hele podcast? Hieronder is the place to be.