2 minuten

Wij zijn FC Afkicken, een online voetbalplatform waar we liveshows, video’s en verschillende podcasts maken! We proberen er naar te streven om onze verhalen zo tof mogelijk over te brengen op de gebruiker en daar kunnen stagiairs ons bij helpen! Bovendien wordt je stagecijfer bepaald door bijvoorbeeld Randy Wolters en Damian van Dream School! Wie wil dat nu niet?

Hoe het is om bij ons stage te lopen? Dit is hoe Sander en Daan het hebben ervaren!

Door: Daan Louis

Ook al is mijn stageperiode na een maand al onderbroken door COVID-19, ik heb het erg naar mijn zin gehad de afgelopen periode. Om tijdens mijn stage bezig te zijn met de sport waarvan ik het meest hou: voetbal, was voor mij echt tof.

Het was daarnaast erg relaxed werken. Een team van jonge mensen die allemaal klaar stonden om me te helpen. Toen ik binnenkwam kon ik nog niet super veel betekenen voor FC Afkicken, dat was even zoeken. Maar, met initiatief en nieuwsgierigheid kom je bij FC Afkicken al een heel eind en het wordt ook nog eens erg gewaardeerd. Een voorbeeldje: ik heb echt totaal geen ervaring met camera of filmen, maar ik vond het wel interessant. Zodoende heb ik toen een keer aangeboden om het te leren, waarna ik gewoon voor de leeuwen werd gegooid tijdens een liveshow rondom de Champions League. Ineens was ik degene die voetballers en journalisten aan het filmen was. 

Ik heb mij de afgelopen tijd beziggehouden met het benaderen van potentiële sponsoren, het promoten van de podcasts, maken van visuals voor de Quiz voor De Voedselbank en ik heb Instagram en Twitter bijgehouden. Daarnaast heb ik zelfs een cursusje editen gehad, iets wat ik nooit achter mezelf had gezocht.

Ook kan stagebegeleider Bruce zich goed inleven in jou als stageloper. Hij biedt je bijvoorbeeld genoeg kansen en mogelijkheden om aan je stageopdracht en/of portfolio te werken. Je gaat geen stage lopen bij een statische, of extreem-georganiseerd bedrijf, maar flexibiliteit is er wel.

FC Afkicken heeft een enorme ambitie en dat merk je wanneer je bij FC Afkicken komt. Bij vlagen moest ik hard werken en af en toe maakte ik lange dagen. Ook kreeg ik het te horen als er fouten werden gemaakt. Een leuke bijkomstigheid, wat mij erg hielp, is dat ik het ook te horen kreeg wanneer ik dingen wel goed deed, en tenslotte leerde ik er veel van. 

Typerend voor de sfeer in de studio zijn misschien wel de pauzes. Voetvolley op het dakterras, FIFA 20, cornhole; je kunt het zo gek niet bedenken of het werd gedaan, met een hoop gelach eromheen.

Door: Sander van den Berg

Tuurlijk, het was vervelend dat corona het complete voetbal en eigenlijk gewoon het hele land heeft platgelegd. Deels omdat het voor een platform als FC Afkicken niet heel ideaal is wanneer er niet gevoetbald wordt, maar voor een nog veel groter deel was het naar omdat het à la minute een einde maakte aan de gezelligheid op de redactie. En dat de dagelijkse tosti’s, de potjes FIFA en het bonte gezelschap van voetballiedhebbers dus méér werd gemist dan het voetbal zelf, dat zegt eigenlijk alles over een stage bij FC Afkicken.

Verder nog een tip voor de nieuwe lichting: je krijgt veel verantwoordelijkheid, neem de verantwoording om deze ook echt te pakken. Vinden ze leuk en daardoor wordt het voor jezelf alleen nog maar leuker.

Ben je geïnteresseerd geraakt? Check onze vacatures HIER!

Stuur een mailtje, begeleid met motivatie en cv naar bruce@fcafkicken.com!