1 minuut

Bas Kuipers genoot zijn jeugdopleiding bij Ajax op De Toekomst. In de zomer van 2015 verliet hij de Amsterdamse club om zijn geluk elders in het Nederlandse voetbal te beproeven. Na een uitstapje naar de Roemeense competitie is Kuipers sinds dit seizoen weer actief in Nederland in dienst van NEC Nijmegen. Naast voetbal heeft de 25-jarige Amsterdammer een nieuwe hobby gevonden, hij sprak hierover met Neal in de FC Afkicken Podcast.

Door: Lars Benit

Bas Kuipers is sinds kort, naast voetballer dus, ook artiest onder de naam ‘SAB’. Voor de mensen die denken ‘wat betekent die naam nou weer’: het is Bas, maar dan omgedraaid. Zijn eerste nummer Zeg Me Wat Je Wil is sinds vorige week te beluisteren via de bekende streamingkanalen. ‘Ik ben met me broertje en een vriend van hem een keer muziek gaan maken. Zij doen dat vaker en ik dacht ‘ik ga een keer mee’. Tijdens die dag is de opzet van het nummer ‘Zeg me wat je wil’ ontstaan.’

De ontdekking van het nummer vond plaats na een overwinning van zijn ploeg NEC. ‘Na de wedstrijd zei mijn teamgenoot dat ik dit nummer aan moest zetten. Na een tijdje zong iedereen mee.’ De positieve reacties van zijn teamgenoten hebben Kuipers doen besluiten om het nummer ook echt uit te brengen. 

Zoals vele voetballers zorgt ook Kuipers ervoor dat hij vanuit huis aan voldoende beweging komt. ‘Ik train iedere dag thuis om fit te blijven en balgevoel te houden. Ik heb een grote tuin en er is een veldje om de hoek. Ik heb dus genoeg ruimte om te sporten.’ 

Op mentaal gebied vindt Kuipers dat hij sterk staat in deze periode. ‘Het is voor mij een fijne gedachte dat je niet de enige bent die in deze situatie zit. Het is ook wel prettig dat je even een beetje rust hebt.’ 

Er is nog steeds onzekerheid over het moment waarop de Eredivisie en de KKD worden hervat, als deze überhaupt nog worden hervat. Kuipers maakt zich daar op dit moment niet druk om, gezondheid is voor hem belangrijker. ‘Natuurlijk, ik heb heel veel zin om weer te trainen en te voetballen. Maar ik sta er best relaxed tegenover, we zien wel wanneer er weer gevoetbald wordt.’ 

In de podcast ging het ook nog over Bas zijn oom André, een ervaringsdeskundige in quarantaines. Wil je daar meer over horen? Check dan zeker even de podcast.

En ben je nieuwsgierig naar het nummer Zeg Me Wat Je Wil van SAB? Luister die dan hierrrr.