1 minuut

De FC Afkicken studio was vandaag goed gevuld. Jaron, Yordi en zijn zoon Vic waren samen met Neal van de partij. Gezellig, uiteraard, maar er werden natuurlijk ook serieuze voetbalzaken besproken. De uitspraak van de rechter over het kort geding van De Graafschap en Cambuur tegen de KNVB staat vanavond namelijk op het programma. Als je het over dit onderwerp hebt kan je natuurlijk maar één iemand uitnodigen in de show: onze grote vriend Christian ‘voetbaladvocaat’ Visser.

Door: Lars Benit

Volgens Christiaan is de tussenstand na de zitting van vorige week 2-0 in het voordeel van de KNVB. ‘Het is een lastige zaak voor beide clubs en ik heb geen argumenten gehoord waarvan ik dacht, dit gaat de kortgedingrechter doen beslissen dat het besluit van de KNVB geschorst moet worden.’

Wat de KNVB wel kan verwachten, is dat de rechter zal besluiten dat de manier waarop de KNVB handelde niet de juiste is. ‘Het enige waar de kortgedingrechter tijdens de zitting echt kritisch naar keek, was de procedure. Ik denk alleen niet dat fouten in de procedure genoeg is om de beslissing terug te draaien.’ Als vanavond één van de partijen niet tevreden is met de uitspraak is er nog een optie om in hoger beroep te gaan. Dat een partij dat daadwerkelijk gaat doen lijkt de voetbaladvocaat sterk.

Christiaan gaf tijdens de show aan dat we er vanuit kunnen gaan dat de uitspraak ongeveer een kwartier tot een half uur gaat duren. Een stuk minder lang dan de zitting van vorige week, godzijdank. ‘Ik moet er wel bij zeggen dat het ook van de rechter afhangt. Wat gaat deze man allemaal voordragen? Hoe groot is het vonnis? Maar het zal geen uren duren.’

In de show werd Christian Visser ook nog even aan de tand gevoeld over zijn overstap naar FOX Sports waar hij vanavond te zien zal zijn. Vooral in de chat was dit een gevoelig onderwerp. Het fragment is te zien vanaf 12:11, maar het is geen straf om de rest van de show ook te bekijken!