Levertijd en Verzendkosten

Wij doen zorgvuldig ons best de bestelling zo spoedig mogelijk bij u af te leveren. Bestellingen worden na betaling zo spoedig mogelijk geproduceerd en we verzenden alle bestellingen elke vrijdag. Mochten wij om wat voor reden dan ook deze levertijd niet halen, dan brengen wij u hier natuurlijk zo spoedig mogelijk van op de hoogte.

De vermelde prijzen op de website zijn exclusief verzendkosten. De verzendkosten bedragen €4,99 voor alle zendingen in Nederland. Voor verzendingen naar België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië reken we €12,99. Mocht u een bestelling willen plaatsen buiten deze landen kunt u direct contact met ons opnemen, we zullen dan samen naar een oplossing zoeken.

Retourneren

Bedenktijd/retour

Het kan wel eens voorkomen dat u een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden is waarom u de bestelling toch niet zou willen hebben. U kunt binnen 14 dagen uw product aanmelden voor retournering.

U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan de mogelijkheid om het shirt om te ruilen voor een andere maat. Als er geen andere maat beschikbaar is, of als u een ander product wilt krijgt u een cadeaubon ter waarde van de oorspronkelijke aanschafprijs (excl. verzendkosten). Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via webshop@fcafkicken.com.

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven!

Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We proberen dan de bestelling nog voor u te wijzigen, mocht dit nog mogelijk zijn. Als het product al is verzonden kunnen we niks meer voor u doen.