1 minuut

Langzamerhand druppelen er steeds meer voetbaltenues binnen. En dat zijn de enige druppels die we willen zien op het moment. Het complete wedstrijdtricot voor de Europese voetbaltop is al uitgelekt (laten we je van de week even zien), maar AZ onthulde vandaag het verse uit- en derde shirt voor komend seizoen. Vooral dat derde shirtje is een aandachtstrekker, zo maakte Twitter op sarcastische wijze duidelijk.

Door: Sander van den Berg – 11 mei

AZ heeft Nike als nieuwe kledingleverancier aan zich verbonden. Voor vijf jaar mag de nummer twee van de Eredivisie erin rond lopen en dit gaat dus met ingang van het nieuwe seizoen gebeuren. De afgelopen vijf jaar fungeerde Under Armour nog als kledingsponsor van de Alkmaarders.

En misschien heb je het al gezien, maar dit prachtige tenue hieronder gaat ‘m worden tijdens uitwedstrijden. Niets mis mee, toch? Suguwara is er ook te spreken over.

Maar dan het derde tenue, want daar is het Twitter om te doen. Want tja, als zelfs de AZ-fan er al niet warm van wordt.

Kortom.

Hoe zou zo’n shirtje nou tot stand zijn gekomen hè? Yorin, Jimmy en Thijs denken er het zijne van.

Riemer heeft alvast een tip voor volgend jaar.

Al zien we het misschien helemaal verkeerd en is dit shirt een waanzinnige ode aan de Nederlandse zorg. Later we er voor het mooie maar van uitgaan.

Hoewel dit alles al spraakmakend genoeg was voor een voetballoze maandag, bleef er nog genoeg over om te bespreken. Dit deden we dan ook, precies zoals je van ons gewend bent. Onder andere over de fittie tussen Ziggo en FOX Sports. Check ‘m! En morgen zijn Neal en Bruce er weer om 12.00 uur.