2 minuten

De zomer breekt aan en dat betekent dat de transferperiode ook aan de horizon verschijnt. Hoe de transferperiode eruit gaat zien blijft door de coronapandemie nog een grote vraag, maar dat het transfercircus al langzaam aan de opbouw is begonnen lijkt nu toch wel zo te zijn. Dat geldt zeker voor SC Heerenveen, waar het circus haar eerste voorstelling op de planning lijkt te hebben staan. SC Heerenveen-watcher Lentin Goodijk praatte ons in de show van vrijdag bij over de transfergeruchten in Heerenveen.

Door: Lars Benit

Hoe goed is het Chinees van Chidera Ejuke? Die taal lijkt hij namelijk nodig te gaan hebben als we de ontwikkelingen rondom zijn persoon moeten geloven. Lentin bevestigd in de show dat er vanuit het Verre Oosten een bod van zeven miljoen euro is binnengekomen bij de Friezen. ‘Een Chineze club heeft een bod gedaan op Ejuke. Het gaat om een behoorlijk bedrag, zeker in deze periode waarin het nog heel onduidelijk is wat voor bedragen er betaald zullen worden deze zomer.’ SC Heerenveen heeft op dit moment het bod afgewezen. De club wilt graag het dubbele van het geboden bedrag zien voor hun Nigeriaanse vleugelflitser.

Het is lastig te voorspellen hoe de aankomende transferperiode zich vorm zal gaan geven. Je weet niet hoeveel transfers er plaats gaan vinden en of spelers minder waard zijn. Kortom, het blijft bij speculeren. Dat brengt ook SC Heerenveen in een lastige situatie volgens de Heerenveen-watcher. ‘Als je nu Ejuke verkoopt voor minder dan de vraagprijs, zet je direct een standaard voor de andere spelers die je mogelijk gaat verkopen. De club neemt nu de gok om dit bod af te wijzen.’ Een riskante gok, zeker als je kijkt naar de laatste jaren van SC Heerenveen op financieel gebied.  

Naast Ejuke zit er voor de pijlsnelle Mitchell van Bergen wellicht ook een transfer in het verschiet. ‘Afgelopen seizoen stond hij bij de top drie clubs in Nederland op het lijstje, niet bovenaan, maar hij stond er wel op. Vorige zomer kon hij ook voor een behoorlijk bedrag weg, maar hij wilde bij Heerenveen blijven.’ Op dit moment zijn meerdere clubs geïnteresseerd in de diensten van de 20-jarige buitenspeler van De Superfriezen. ‘Hij staat goed op de lijstjes bij clubs, hij heeft heel goede cijfers achter zijn naam.’

Ook de Volendamse sensatie Joey Veerman staat op de radar bij diverse clubs. Het grote talent heeft zich dit seizoen in dienst van SC Heerenveen ontpopt tot smaakmaker in het Abe Lenstra stadion. ‘Hij lijkt geen moeite te hebben om zich aan te passen. Kijk maar naar zijn stap van FC Volendam naar SC Heerenveen, dat ging hem makkelijk af. Daardoor zijn ook grotere clubs geïnteresseerd in hem.’ Zelf wil Veerman het liefste een stap binnen Nederland maken, Feyenoord bijvoorbeeld. Joey is fan van de Rotterdammers en, volgens Lentin, Goodijk, heeft de club ook interesse in de 21-jarige spelverdeler. Het lijkt er alleen wel op dat Feyenoord Veerman alleen kan betalen mits er een speler vaarwel zegt tegen de Rotterdammers voor een mooi geldbedrag.

Meer horen over de transferperikelen rondom SC Heerenveen? Kijk dan even de liveshow terug! Het fragment is te zien vanaf 5:35