1 minuut

Tim Receveur verdedigde tot in de onder-19 de clubkleuren van Ajax. Vanaf De Toekomst maakte hij de overstap naar NAC Breda om vervolgens via AGOVV Apeldoorn bij Almere City te belanden. Na twee ongelukkige periodes bij De Graafschap en VVV-Venlo keerde hij in 2018 terug bij Almere City en ontwikkelde hij zich zelfs tot de captain van de ploeg. Naast voetballen kan Tim Receveur ook aardig goed babbelen, dat liet hij horen in de FC Afkicken Podcast.

Door: Lars Benit

Langer dan een jaar geleden raakte hij tijdens een competitiewedstrijd tegen FC Eindhoven zwaar geblesseerd. Hij scheurde in de desbetreffende wedstrijd zijn kruisband af. Na lang blessureleed is hij nu gelukkig weer helemaal fit. ‘Ik ben in principe weer fit, ik zou nu eigenlijk weer met de groep mee gaan trainen en richting wedstrijden werken.’ 

Zijn revalidatietraject duurde helaas langer dan verwacht. ‘Ik heb een beetje pech gehad, vanuit medisch opzicht was er iets fout gegaan en dat heeft voor veel extra klachten en dus ook voor vertraging gezorgd.’ 

Dat het revalidatietraject langer duurde heeft erg nadelig gewerkt voor de situatie waar de 28-jarige voetballer zich nu in bevindt. Ook Tim heeft namelijk op 1 april te horen gekregen dat zijn contract bij Almere City formeel is opgezegd. ‘Het is niet de eerste keer dat ik dit meemaak bij een club, maar het verschil is dat ik dan al wist dat ik met de club in onderhandeling zou gaan. Je staat er wel heel anders voor als het contract formeel wordt opgezegd terwijl je geblesseerd bent.’ 

Tim maakt zich op dit moment niet veel zorgen over de situatie rondom zijn contract. ‘Ik heb me meer zorgen gemaakt over mijn knie. Als die het niet meer zou doen zou ik nooit meer kunnen voetballen.’ Tim hoopt, nu hij weer fit is, dat hij dit seizoen nog een aantal wedstrijden kan spelen. ‘We gaan uiteindelijk wel weer een keer voetballen en ik ben fit genoeg om te spelen. Het zou dan extra mooi zijn als dat nog kan in juni en ik nog een nieuw contract kan verdienen bij Almere City.’ 

Over een mogelijk buitenlands avontuur denkt de praatgrage middenvelder nu nog niet na. ‘Ik ben realistisch genoeg om te weten dat, wanneer je een jaar niet gevoetbald hebt door een blessure, de clubs niet in de rij zullen staan. Het is voor mij belangrijker dat ik gewoon weer kan voetballen en ergens een contract krijg, het liefst in Almere.’ 

Tim en Neal spraken verder over Tims fysieke gesteldheid na zijn revalidatie en hoe zijn trainingen er op dit moment uit zien. Check de rest van hun babbelsessie in de podcast.