1 minuut

De strijd tussen de voetbalclubs wordt al lang niet meer alleen op het veld uitgevochten. Je telt tegenwoordig niet meer mee zonder een serieus mediateam dat serieus werk maakt van scorende content. In de jacht op likes versierden clubs uit binnen- en buitenland het web met steken naar de concurrent, toffe video’s en oreren over hun spelers. Deze social posts sprongen eruit.

Als er één speler is die er afgelopen maand uitsprong is het trouwens wel onze norse Noorse vriend Haaland. Zijn entree in de Bundesliga en zijn eerste Champions League-wedstrijd in het geel waren indrukwekkend.

Over eruit springen gesproken:

Deze leuke post doet het alleen op mobiel.

Dortmund vinkt daarom ook maar iets aan bij Twitter.

En Swansea wilde in februari ook de vruchtbare likes plukken van Haaland-mania.

Deze post werd de wereld ingestuurd op 31 januari en daarom spelen we een beetje vals, maar hij is te tof om te negeren. De transfer van Honda naar Botafogo werd op speelse wijze bekend gemaakt.

De transfer van Ziyech naar Chelsea werd deze maand officieel. Ajax maakte een grapje, waar iemand weer leuk op reageerde.

Maar Ajax had het laatste woord.

Vier dagen na Valentijnsdag was de liefdevolle sfeer er alweer uit bij Gladbach.

En we blijven nog even in Duitsland. Eerst had iemand het over goedkope ticketprijzen, waarop Bayer Leverkusen zegt dat dit zo hoort. Daarna komt er even een United-fan zijn zegje doen.

En dat had ‘ie beter kunnen laten.

Brengt ons bij Manchester United zelf. Die hadden ook beter iets kunnen laten.

Afgelopen weekend verloor Liverpool haar eerste competitiewedstrijd. Daar was vooral Arsenal erg content mee: zij blijven het enige team dat ongeslagen kampioen werd.

Daarvoor mag het factuurtje naar Watford.

Arsenal was dus helemaal tevree, maar daar doet Nottingham liever niet aan mee.

Ondertussen deed Roma iets leuks met letters…

En was Telstar het eens met haar supporters.

Eindigen we met het mooiste social moment van de maand: ongeslagen kampioen worden ze niet, maar Liverpool won toch echt wel het internet met deze heerlijke video.

Vergeet de bloopers niet hè.

HΓ©! Volg je ons al op Instagram, Twitter en YouTube? Doe maar.