Davinci Resolve leren

Op dit moment werken we op kantoor met verschillende edit-programma’s. Dit is niet handig met bijvoorbeeld het samenwerken en het delen van projecten. Om dit gelijk te trekken is er gezocht naar een edit-programma dat op zowel Windows als Mac draait en geen licentie nodig heeft. Hier is Davinci Resolve uitgekomen. Deze editor van BlackMagic doet niet onder voor bijvoorbeeld Premiere Pro of Final Cut Pro. Het is de bedoeling dat iedereen tijdens het EK in dit programma gaat werken. Zorg er dus voor dat je ruim op tijd begint met het oefenen en wennen aan Resolve.

Als eerste moet je Davinci Resolve downloaden. Klik op deze pagina op ‘download now’ en download vervolgens Davinci Resolve 17. Vul je gegevens in en installeer het programma.

Dit is een volledige tutorial die je kan volgen waar je alle basis elementen een keer gebruikt om tot een simpele edit te komen. De videobestanden die ze gebruiken in de tutorial kun je hier downloaden.

Als je meer tijd hebt en wilt investeren in Resolve, is dit ook een uitstekende video tutorial:

Voor het maken van de ondertitelingen (captions)  bij clips kun je deze tutorial volgen:

Om je video mooier te maken, is het soms nodig om te color graden. Dit kan uitstekend in Resolve en deze video gaat daar goed op in:

Om de beeldverhouding aan te passen van je timeline (1920×1080 twitter & Youtube, 1080×1920 IG Story, 1080×1080 IG wall) kun je de eerste minuut van deze video volgen: