1 minuut

Als iets de Aziatische Tijger zou kunnen temmen zijn het misschien wel de overrompelende aanvallen van Energetik-BGU van gisteren tegen BATE Borisov. Toch blijven we niet hangen op de roze wolk in Wit-Rusland, maar verkennen we een nieuw land in een nieuw continent: Singapore.

Door: Mart ten Have

Albirex Niigata FC gaat op bezoek bij Tanjong Pagar. Ook wel de nummer vier tegen de nummer zeven uit de S League. Een wedstrijd die te bekijken is op de website van Unibet om 12.45. De competitie in Singapore beleeft een roerige start; waar koploper Tampines al vier wedstrijden heeft gespeeld, staat DPMM FC nog op maar een wedstrijd. Die ene pot leverde DPMM nog altijd meer op dan de twee wedstrijden van Tanjong Pagar. 

De zevende plek van Tanjong Pagar maakt de club dan ook geen leuke subtopper met een elftal vol potentie wat het nog niet week in week uit kan laten zien, maar een bleke degradatiekandidaat. Alleen Home United en Young Lions staan onder de club uit Queenspark. 

Albirex Niigata Singapore is in bijna alles het Red Bull Salzburg van Singapore. Het is namelijk de satelliet club van Albirex Niigata uit Japan. Een club die tussen 1994 en 1997 naar ongekende hoogte werd gestuurd door Nederlandse pionier Frans van Balkom. Naast de tak in Japan en Singapore is er ook nog een tak in Barcelona. Wat als Messi niet voor de FC, maar de Albirex Niigata uit Barcelona had gekozen? We zullen het nooit weten. 

Niet alleen qua naam is Albirex een parel, ook in de bekertoernooien blinkt de club uit. De afgelopen vijf jaar won het vier keer de beker en ook de laatste drie edities van de League Cup. Een soort Manchester City. 

Tanjong Pagar hoeft vanmiddag in ieder geval niet vrezen voor Takumi Hasegawa, hij is verhuurd aan Zweigen Kanazawa. Een tegenvaller voor alle liefhebbers. Maar ook zonder Hasegawa is Tanjong Pagar een club met een Jezus-achtig verhaal. De club vond de dood in 2004, maar herrees daaruit in 2011. Sindsdien was het nog lang niet zo succesvol als voor het overleiden. Toen werd het drie keer tweede en won het twee keer een bekertoernooi. Een opvallende speler bij Tanjong Pagar is Ignatius Ang, een meester in de lucht.

Volgens de bookies is Albirex ondanks de verre uitwedstrijd wel favoriet voor de kraker in de S League.  Een prettige wedstrijd voor tijdens de lunch in de schaduw van die drie gebouwen met dat schip erop.

Wij blijven trouwens gewoon live gaan!

Zolang het kan en mag blijven wij elke dag op je beeldscherm verschijnen. We zoeken contact met spelers en hebben het gewoon even een uurtje over voetbal. Want man, wat missen we het. Elke show worden er ook spelerpaspoortjes geraden en gisteren ging dat er zo aan toen.