1 minuut

Dag drie van Quarantaine Krakers alweer! De tijd vliegt als je in quarantaine zit. De derde dag betekent ook een derde continent. Göztepe hield gister de punten in Izmir, de vraag is vandaag of Rivers United in het spoor van Plateau United kan blijven in de Nigeriaanse Premier League. Zij spelen vandaag om 16 uur thuis tegen middenmoter Warri Wolves FC.

Door: Mart ten Have

Rivers United is niet zo maar een club. Vier jaar na de oprichting strijd het namelijk al om de titel. In 2016 zwommen Sharks FC en Dolphins FC samen, onder begeleiding van de lokale politiek, van de Grote Oceaan naar de rivier en dat werd Rivers United.  De club uit Port Harcourt, gevestigd aan de zuidkust van Nigeria, heeft daarnaast een prachtig logo dat ook van het dolfinarium had kunnen zijn.

Dat Warri Wolves op bezoek komt, maakt het bijna een derby. De Warri ligt op een steenworp afstand van Rivers United. Een tocht van slechts drie uur door het prachtige Byelsa National Forest scheiden beide clubs.  Toch ligt de realiteit helaas anders. Warri Wolves maakte een MK Dons-achtige move door na de promotie in 2003 naar Lagos te verhuizen. Een stad dicht bij de grens met Benin. Een tocht van zeven uur en nog veel langer als het vast staat op de ring van Benin City.

De uitploeg reist vol vertrouwen af naar het Yakubu Gowon Stadium. De afgelopen vijf wedstrijden leverde de ploeg dertien punten op en een flinke stijging op de ranglijst. Charles Atshimene is een speler om in de gaten te houden bij Wolves, hij maakte al zeven doelpunten dit seizoen. Heel veel meer over Atshimene is ook niet te vinden.

The Pride of Rivers zal zich willen revancheren na een pijnlijk nederlaag tegen Enugu Rangers. Een subtopper die door een 1-0 overwinning het gat wist te verkleinen tot 8 punten.  Bij Rivers United voert Malachi Ohawuma de topscorerslijst aan. Uit zijn productie blijkt dat de tweede plek van United een teamprestatie is. Hij maakte slechts 5 doelpunten tot nu toe.

Of de competitie pareltjes kent qua voetbal is moeilijk te beoordelen. Qua clubnamen is er geen twijfel mogelijk. Naast Rivers United en Warri Wolves springen ook Jigawa Golden Satars, Delta Force, Wikki Toursit, Lobi Stars en Sunshine Stars eruit. Het voetbal in Nigeria verdient zeker een kans, een van de grootmachten in het Afrikaanse voetbal moet haast wel een interessante competitie hebben. Om woensdag 16 uur is er een volledige speelronde in de Nigeriaanse Premier League.

Wij blijven trouwens gewoon live gaan!

Zolang het kan en mag blijven wij elke dag op je beeldscherm verschijnen. We zoeken contact met spelers en hebben het gewoon even een uurtje over voetbal. Want man, wat missen we het. Check hieronder de live show van vanmiddag.