2 minuten

De primeur van onze Quarantaine Krakers gaat naar Argentinië. Daar spelen maandag om 23 uur (Nederlandse tijd) Lanús en Argentinos Juniors tegen elkaar in Groep B van de Copa de la Superliga. De nummers zeven en zes van afgelopen seizoen. Een perfect moment om in te stappen, de eerste speelronde is namelijk in volle gang. Talleres Córdoba en Racing Club gaan aan de leiding door winst in hun eerste wedstrijd. Aldosivi en Hurucán hoeven nog niet te vrezen door een nederlaag, maar delen op dit moment wel de rode lantaarn.

De wedstrijden in de normaal zo sfeervolle Argentijnse stadions worden helaas gespeeld achter gesloten deuren, maar hé, er wordt in ieder geval gevoetbald. Veel invloed op de beleving had het ook niet; bij de wedstrijden Huracán – Córdoba en Aldosivi – Racing Club vielen tien goals en twee rode kaarten te noteren. 

De Copa de la Superliga is een en klein fenomeen op zich. Na afloop van de reguliere competitie, waarin iedereen slechts één keer tegen elkaar speelt, wordt de competitie in twee poules van twaalf ingedeeld van maart tot mei. De winnaars van beide poules spelen een finale. De winnaar daarvan mag zich de winnaar van de Copa de la Superliga noemen. Vorig jaar won Tigre uit Buenos Aires met 2-0 van stadsgenoot Boca Juniors.

Lánus is de geboorteplaats van Diego Maradona en de plaatselijk CA heeft ook dit seizoen weer een groot talent in de gelederen. Pedro de la Vega is zelf opgeleid door Granate en wordt door allerlei betrouwbare voetbalwebsites in verband gebracht met alle grote clubs ter wereld. 

De Argentijnse aanvaller is jeugdinternational en speelde al twaalf jeugdinterlands en 16 officiële wedstrijden voor Lánus. Wel voornamelijk als invaller, want veel verder dan driehonderd minuten kwam hij nog niet. Of de Argentijnse Zorro met rugnummer 39 zijn genoemde potentieel waar gaat maken is nog maar de vraag, maar als er een moment is om dat met eigen ogen te beoordelen zijn het wel deze weken.

Ook de uitploeg heeft een groot talent in de gelederen. Fauso Vera is een verdedigende middenvelder die in januari in verband met gebracht werd met Club Brugge. Vera brak net als De la Vega afgelopen seizoen door in Argentinië, is eveneens jeugdinternational en is zelf opgeleid door Juniors. Beide talenten worden door transfermarkt op 10 miljoen euro geschat. 

Of de competitie nog lang doorgaat is overigens nog de vraag. Afgelopen weekend weigerde River Plate bijvoorbeeld al te spelen en dat de competitie hetzelfde lot boven het hoofd hangt als de meeste Europese ligt voor de hand, maar gelukkig is er vanavond in ieder geval voetbal. Voor de gokkers is de wedstrijd live te bekijken op de website van Unibet.

Wij blijven trouwens gewoon live gaan!

Zolang het kan en mag blijven wij elke dag op je beeldscherm verschijnen. We zoeken contact met spelers en hebben het gewoon even een uurtje over voetbal. Want man, wat missen we het. Check hieronder de live show van vanmiddag.