2 minuten

Na een vliegende start in het Argentijnse Lánus (onze Quarantaine Kraker van gisteren) banen we ons een weg naar de Turkse westkust. De Süper Lig is zowat de enige Europese competities waar nog gevoetbald wordt en deze dinsdagavond gebeurt dat in İzmir. In de Turkse badplaats ontvangt Göz Göz Rizespor, een club uit het noordoosten van Turkije. 

Door: Mart ten Have

In een van de velen ‘badplaats derby’s’ die Turkije rijk is staat er vanavond om 6 uur vooral voor de uitploeg veel op het spel. Rizespor staat momenteel zestiende: dit betekent degradatie, als er niet geklommen wordt op de ranglijst. In het voordeel van Rizespor spreekt dat de club nog een wedstrijd te goed heeft op de concurrentie en wanneer er vanavond gewonnen wordt leidt dat ze langs Yeni Malatyaspor, Konyaspor en Kasimpasa naar een gedeelde twaalfde plaats. Göztepe is daarintegen al uit gevoetbald. Het gat met nummer zeven Fenerbahce is zes punten en Europees voetbal lijkt daarmee onhaalbaar.

Waar normaal gesproken potjes in de middenmoot van de Turkse Süper Lig een garantie zijn voor vergeten vedettes is het bij Göztepe tegen Rizespor behelpen. Twee pareltjes die er bij de thuisploeg qua naam uit springen zijn de Portugese doelman Beto en Championship-fenomeen Cameron Jerome. De 37-jarige Beto belande bij Sevilla op de bank en streek, via een jaar bij Sporting, in 2017 neer in İzmir. Jerome speelde in 2018 zijn laatste wedstrijd voor Derby County en sloot vorig jaar aan bij Göztepe. Met drie doelpunten is Jerome nog een hattrick verwijdert van de topscorerstitel. De Franse Turk Serdar Gürler maakte al zes doelpunten als middenvelder dit jaar. Misschien neemt hij ook wel de penalty’s, wie zal het zeggen.

Bron: Soccrates Images

De problemen voor Rizespor liggen voorin. Alleen concurrenten Ankaragücü en Konyaspor maakten minder doelpunten dan Rizespor. Samu, Milan Skoda en Rick Boldrin delen met z’n drieën de twijfelachtige eer van topscorer met allemaal vier doelpunten. Daarmee wordt het beleid om met een jong elftal te spelen (een gemiddelde leeftijd van bijna 26) nog niet beloond.

Waar de wedstrijd van gisteren een waar kaartenspektakel was met 13 gele kaarten en één rode, zal dat vanavond waarschijnlijk lager liggen. Leidsman Mustafa Ogretmenoglu is ongetwijfeld de man met de mooiste naam in deze serie, maar geeft gemiddeld slechts zes kaarten per wedstrijd. 

Waar bij Lanús tegen Argentinos Juniors de pret niet werd gedrukt door het lege stadion, is het te hopen dat het de Turken ook weinig uitmaakt. Waar veel stadions in Turkije vaak leeg zijn, trok Göztepe de laatste thuiswedstrijden meer dan 15 duizend toeschouwers. Waar de reis van Quarantaine Krakers morgen weer heen gaat is nog de vraag, maar vanavond om 18 uur wordt er in ieder geval gevoetbald door Göztepe en Rizespor.

Wij blijven trouwens gewoon live gaan!

Zolang het kan en mag blijven wij elke dag op je beeldscherm verschijnen. We zoeken contact met spelers en hebben het gewoon even een uurtje over voetbal. Want man, wat missen we het. Check hieronder de live show van vanmiddag.