1 minuut

De laatste Eredivisie-wedstrijd voelt als jaren geleden op dag vier van Quarantaine Krakers. Charles Atshimene kon de opmars van Warri Wolves tegen Rivers United geen vervolg geven, de thuisploeg won eenvoudig met 3-0. Vandaag keren we terug naar Europa, waar BATE Borisov om 15 uur op bezoek gaat bij Energetik-BGU.

Door: Mart ten Have

Met het vooruitzicht dat voetbal op de Nederlandse velden nog wel even kan duren, is het een prettige gedachten de voorbereiding in Wit-Rusland eindelijk is afgelopen en de competitie vandaag begint. De Wyscheischaja Liga, uitgesproken als Wyscheischaja Liga, werd afgelopen seizoen voor het eerst in dertien jaar niet gewonnen werd door BATE. Dinamo Brest ging er voor de eerste keer in de historie mee aan de haal, BATE eindigde tweede.

Voor Energetik gelden er hele andere belangen, afgelopen seizoen eindigde de club uit Minsk drie punten boven de streep in het eerste jaar na promotie. De ster bij de thuisploeg is David Tweh, een middenvelder uit Liberia van wie zowaar een hoogtepunten-compilatie op YouTube te vinden is! Daarin zie je hem prachtige dingen doen en rare lange ballen geven. In de eerste twee bekerwedstrijden voorafgaand aan de Wyscheischaja Liga maakte hij twee goals en gaf hij een assist. Een fenomeen in wording. Het wordt voor hem het tweede seizoen in de Wyscheischaja Liga, nadat hij in maart 2019 over kwam van Barrack Young Controllers uit Liberia.

Bij BATE speelt Alexander Hleb helaas niet meer… De uitstekende middenvelder van weleer was afgelopen jaar nog wel actief in de Wyscheischaja Liga, maar is via Isloch Minskiy Rayon alsnog afgezwaaid. BATE slaagde er dit jaar niet in de groepsfase van de Europa League te halen en is in niks meer de ploeg die van Bayern München en AS Roma won. In de beslissende wedstrijden verloor het van FC Astana. BATE heeft afgelopen jaren de beste spelers moeten verkopen, die vertrokken naar Rusland, Rode Ster en nog koudere oorden. Op het eerste oog heeft de ploeg dit jaar geen bijzonder elftal, maar wie weet hoe het zich verder in dit seizoen ontwikkelt. 

Deze topper is om 15 uur te kijken via Unibet als je geld op je account hebt staan. BATE is enorm favoriet, maar, zoals iedereen weet, in Quarantaine Krakers kan van alles gebeuren. Mocht het enorm bevallen dan wordt gelijk na BATE-Energetik ook nog Shakhtyor Soligorsk tegen Tarpeda-BelAZ gespeeld.

Wij blijven trouwens gewoon live gaan!

Zolang het kan en mag blijven wij elke dag op je beeldscherm verschijnen. We zoeken contact met spelers en hebben het gewoon even een uurtje over voetbal. Want man, wat missen we het. Check hieronder de live show van vanmiddag.