2 minuten

Interviews met spelers na afloop van hun wedstrijden zijn vaak van te voren al uit te schrijven. De vragen van verslaggevers zijn vaak hetzelfde en ja, dan krijg je dat ook met de antwoorden. “Ja, maar er zijn ook uitzonderingen,” hoor ik je denken. Dat weten wij ook wel. We hebben zelfs tien post match interviews voor je op een rijtje gezet. Deze gesprekjes verliepen allemaal net even anders.

Door: Sander van den Berg

Snel thuis met Haaland

Dit weekend was het weer raak hoor. Erling deed een spelletje met de verslaggever: wie kon het langst een compleet ongemakkelijke situatie aan. Wat alleen een beetje matig is van de doelpuntenmaker, is dat hij alleen hiervan afwist. En dit was niet de eerste keer hè? Haaland maakte er over het algemeen een rappe bedoening van.

Ook David Luiz maakt er weinig woorden aan vuil…

Al is er een verschil met Erling net. Hoe krijg je het voor elkaar om drie minuten niets te zeggen in een interview na afloop? Tuurlijk helpt het dat ‘ie er niet alleen staat, maar David doet er ook een beetje moeite voor.

Onana, Onana

Mogen oud-voetballers ook meedoen? Hoewel het moment kort is, is het een prachtig moment. Dit is meme-materiaal. En om nog even terug te komen op onze vraag van net; ja natuurlijk mogen oud-voetballers ook mee doen. Het is ons blog, kom nou.

Kenneth, je doet het weer…

Van de directeur van Ajax naar een andere oud-keeper van Ajax. Een oud-keeper van Ajax? Jep, een oud-keeper van Ajax. En van Feyenoord. Van Feyenoord? Jahaa, van Feyenoord. Vermoeiend dit? Vast, maar wanneer Kenneth het doet is het bijzonder grappig.

Het heeft het zelfs een parodie-account opgeleverd. Een parodie-account? Oké, klaar nu.

Zure Fransman

Tot nu toe was het veel fun en jolijt, maar we kunnen ook genieten van een pure, niet-gespeelde zurigheid. En veel zuurder dan een Champions League-finale onterecht verliezen wordt het niet. Dat je er volledig van overtuigt bent dat de scheids debet is aan jouw verlies in de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Want dat was Thierry Henry, en dat is te zien ook.

“Hij breekt op drie plekken zijn been en kan zo weer door voetballen? Knap hoor!”

Ennnnn weer terug naar het lachen. Een waar gemis voor de jonge voetballiefhebber die Sjaak nooit heeft meegekregen. Die dit soort moois nooit live op televisie heeft gezien. Gelukkig hebben we YouTube.

Denzel, blijf alsjeblieft nog lang in de Eredivisie

Denzel Dumfries is zo’n voetballer in de Eredivisie waarvoor je de televisie net even een tikkie harder zet wanneer hij geïnterviewd wordt. Net zo hard als zijn voeten.

“Winnend verliezen”

Of dit nog warriger kan? Die antwoord ga ik niet bevragen.

Genieton

Het is een beetje valsspelen dit, maar dit is ook bovenal genieton. Er zijn nog vier interviews met “Brian” te vinden, dus check dat vooral.

De hoofdstad van Madagascar?

Antananarivo. Bart Vriends wist het en verbaasde hiermee vriend en verslaggever. Lekker Bart!

En dat Bart een fijne babbel heeft laat hij iedere week horen in De Cor Potkast. Samen met Maarten de Fockert en Thomas Verhaar maken de mannen een verse podcast voor je. Heb je de nieuwste al geluisterd?