1 minuut

Morten Thorsby heeft in de FC Afkicken Podcast aangegeven het goed te maken. Bij de Sampdoria-middenvelder werd onlangs het COVID-19 virus geconstateerd en de Noor zit sindsdien in quarantaine. Wanhopen doet Thorsby echter niet, geeft hij aan.

Door: Armin Atabaki

Thorsby geeft aan dat hij een bizarre week meegemaakt heeft: ‘Vorige week is het begonnen met één speler uit onze ploeg, Manolo Gabbiadini. Omdat hij zich niet goed voelde, bleef hij al thuis van training. Hij is op maandagavond getest en op dinsdag kwam een positief resultaat naar buiten, helaas. Iedereen in de ploeg wist van zichzelf dat hij gevaar liep, maar ik voelde niks. Woensdagmiddag voelde ik me wat slechter en uiteindelijk werd ik donderdag met drie of vier andere spelers ook positief getest.’

Op de vraag van Neal (presentator van de podcast) of het snel is gegaan antwoordt Thorsby stellig: ‘Ja. Ik voelde me redelijk goed en in het begin waren er weinig symptomen. Als er niet eerder een medespeler van me positief getest was, had ik me niet laten testen denk ik.’ 

Over zijn symptomen is de Sampdoria-middenvelder duidelijk: ‘Hoofdpijn, koorts en een beetje spierpijn. Je voelt je gedurende de hele dag een beetje moe. Maar oké, de symptomen vallen mee en lijken op die van een normaal griepvirus. Ik voel me niet heel slecht, maar ik voel me al vijf tot zes dagen flink minder dan normaal. We hebben een groepschat met alle spelers en iedereen heeft wel redelijk dezelfde symptomen. Een paar spelers zijn nog wel negatief getest en een paar hebben de test niet afgelegd omdat ze zich goed voelen. Ik denk dat zo’n tien jongens positief getest zijn bij ons tot nu toe. 

Thorsby is stellig over zijn gezondheidstoestand: ‘Als je jong bent en je je goed voelt, is het virus niet gevaarlijk en zal het voelen als een normaal griepje.’

Iedere dag een verse podcast in je favoriete podcast player!

Voel je meer de behoefte aan een fijn gesprek? Check dan vooral de hele podcast.