1 minuut

In dienst van de Heracles heeft Cyriel Dessers zich ontpopt tot een zeer gewaardeerde spits. Hij staat op dit moment bovenaan de topscorerslijst van de Eredivisie, dus Cyriel zal ongetwijfeld hopen dat dit seizoen de boeken ingaat. Zijn ontwikkeling is niet onopgemerkt gebleven, want begin 2020 ontving hij een oproep voor de Super Eagles, het nationale elftal van Nigeria. Begin deze week was Cyriel te gast in de FC Afkicken Podcast en het ging er onder andere over hij de coronacrisis ervaart. 

Door: Lars Benit

In deze periode zonder voetbal zorgt Cyriel ervoor dat hij vanuit huis fit blijft: ‘Nadat het bekend werd dat er niet meer getraind mocht worden, ben ik snel naar de club gegaan om wat spullen op te halen om oefeningen te blijven kunnen doen. Daarnaast hebben we van Heracles een schema gekregen om fit te blijven.’

Naast het trainingsschema van Heracles houdt Dessers zichzelf fit met een nieuwe ontdekking: YouTube-workouts. ‘Ik zoek gewoon naar een high intensity workout, dan is er iemand die de oefeningen voor doet en dan sta ik mee te doen voor de televisie.’ 

Dessers is een nieuwsgierig persoon en naast dat hij thuis aan zijn fitheid werkt houdt hij zichzelf goed op de hoogte van het coronavirus.

‘Voordat het virus in Nederland en België kwam dacht ik, net als veel anderen, dat het virus wel mee zou vallen. Maar toen het virus ook hier serieus werd, ben ik me in het virus gaan verdiepen. Nu neem ik de situatie erg serieus. Mijn vriendin wordt er soms wel eens gek van, die vindt dat ik me gedraag als een corona-expert. Maar de mensen die er voor hebben geleerd hebben er meer verstand van.’

Cyriel baalt ervan, dat door de omstandigheden, het hoogtepunt van zijn carrière is uitgesteld. ‘Ik keek enorm uit naar mijn interlanddebuut. Ik denk niet dat er veel dingen zijn die zoiets kunnen overtreffen. Maar gezien de omstandigheden is het logisch dat het niet doorgaat. Hij heeft er vertrouwen in dat, wanneer er weer gevoetbald gaat worden, hij er alsnog bij zal zitten. ‘Ik heb contact gehad met de bondscoach en hij wil mij graag zien in de groep’.

Neal en Cyriel spraken in de FC Afkicken Podcast over meer zaken die Cyriel nu bezighouden. Luister ‘m hieronder!