2 minuten

Door ontwikkelingen die te maken hebben met een naar virus, zitten veel mensen nu noodgedwongen thuis. Er is dus tijd over, maar geen live voetbal. En we kunnen ook niet meer naar de kroeg. Klinkt als een enorme nachtmerrie, maar er is nog geen reden voor paniek. Tijd voor bezinning nu. Dus ik geef je wat tips om, met een beetje voetbal, de dagen door te komen. Daarom een lijstje aan YouTube-tips: interviews, rubrieken en challenges met voetballegendes en nieuwe helden. Alles om die tijd thuis op de bank makkelijker vol te houden. 

Door: Co Rijniers

FC Rijnmond interviewt Georginio Wijnaldum

Bij welke club zou Gini het liefste spelen, mocht hij over een aantal jaar zijn rentree maken in de Eredivisie? Een tof en lang gesprek over spelen met minder plezier en over spelen op het Kasteel terwijl je eigenlijk voor Feyenoord bent. Over het wekelijkse telefoontje met Van Hanegem en hoe Wim Jansen ervoor zorgde dat het spelplezier terugkwam. Frank Stout sprak met hem tijdens zijn vakantie in Dubai.

Oxford Union met Van der Sar, Van Nistelrooy en andere internationale helden

Deze reeks is iets minder recent. Een soort Engelse College Tour met allerlei gasten, maar dus ook met Nederlandse helden die in de jaren ’00 de show stalen in de Premier League. Er passeren vragen van studenten over belangrijke momenten tijdens én na de voetbalcarrière en zo gaat het onder andere over het leven na het voetbal.

De helden van de Premier League in Gary Neville’s Soccerbox

Gary Neville interviewt de beste oud-Premier League spelers. Openhartige gesprekken die zo’n 20 à 30 minuten duren. Onder andere Steven Gerrard, Dimitar Berbatov en Thierry Henry komen voorbij. Ze spreken over wedstrijden in het algemeen en tegen elkaar, bepaalde keuzes in hun carrière, de trainers die ze hadden en over fenomenale wedstrijden en goals die ze nooit zullen vergeten. Check vooral de meest recente Soccerbox met Wayne Rooney, want die duurt een heerlijk uurtje. Keurig.

F2Freestylers & Touzani TV

Jeremy Lynch en Billy Wingrove, beter bekend als de F2 Freestylers, hebben veel video’s gemaakt met de sterren van nu. Ze maakten onder andere video’s met Thibaut Courtois en en Virgil van Dijk.

Touzani, bekend van Tiki Taki Touzani en FIFA Street, maakt ook hij veel video’s met de allerbeste voetballers van het moment.. Hij heeft video’s gemaakt met Christian Eriksen, Sergio Ramos, Christiano Ronaldo en nog veel meer. Gegarandeerd kijkplezier.

Nederlandse clubs op YouTube

De grotere clubs van Nederland hebben ook een actieve communicatie-afdeling met een YouTube-kanaal vol content. In de serie Have A Seat zie je korte interviews met de spelers van Jong Ajax.

Youtuber Rob de Graaf gaat met spelers van PSV op pad in de serie Voor Rood Wit Gevlogd.

Er is ook nog Studio Feyenoord, waarin Dirk Jan Stouten en Tom Verhoeff de spelers interviewen.

En als je vierkante ogen hebt gekregen, dan is er nog genoeg terug te luisteren en bekijken uit onze eigen koker. Kortom: er is geen tijd voor stress.