1 minuut

Vandaag kwam Tim Geurts, Fortuna Sittard-watcher bij De Limburger, op digitale wijze langs in de liveshow om een update te geven over de situatie in Sittard. Deze week komen er verschillende geruchten naar buiten dat, naast de huidige Turkse eigenaar Isitan Gün, een andere Turkse investeerder Fortuna Sittard ook op de radar heeft: Acun Ilicali. Gün en Ilicali kennen elkaar uit de voetbalwereld, beiden hebben banden gehad met Turkse voetbalclubs. Volgens Geurts zijn ze een tijdje geleden met elkaar in contact gekomen over Fortuna Sittard.

Door: Lars Benit – 19 mei

Geurts verwacht niet dan Gün afstand zal doen van Fortuna Sittard. ‘Hij heeft aangegeven dat hij op dit moment nog emotioneel betrokken is bij Fortuna Sittard, dat de club nog niet van hem af is. Hij ziet meer een constructie voor zich waarbij hij en Ilicali samen optrekken.’ Over de vormgeving van dit ‘samen optrekken’ is nog geen duidelijkheid. En dit heeft een opvallende reden; ‘De heren kunnen elkaar op dit moment niet fysiek spreken. Meneer Ilicali zit midden in de opnames van het programma Survivor, een soort van Expeditie Robinson, en loopt op dit moment ergens op een tropisch eiland rond.’ We hebben volgens Geurts namelijk te maken met de John de Mol van Turkije. Een grote meneer dus. Een beetje de Leo Blokhuis van de mogelijke Fortuna-investeerders.

Er hangen al een tijdje vraagtekens in de Limburgse lucht het gaat over het financiële plaatje van de club. Gaat de komst van meneer Ilicali hier verandering in brengen? De clubwatcher verwacht van wel. ‘Als hij een grote zak geld meebrengt zal het allemaal wel iets makkelijker worden. Fortuna staat er financieel niet heel florissant voor op dit moment, dus de club kan dit heel goed gebruiken.’

Als om een geldinjectie gaat, dan volgt meestal ook ergens de belofte “we spelen binnen een aantal jaar Champions League”. ‘Dat is wel de valkuil waar veel investeerders of nieuwe eigenaren intrappen. Ik hoor het Gün niet zo snel zeggen eigenlijk, maar de financiële stap die Fortuna kan maken is heel interessant.’ Wanneer de samenwerking tussen Fortuna Sittard en Ilicali wordt vormgegeven is nog maar de vraag. ‘Het probleem is dat er op dit moment niet gevlogen kan worden. Dit is natuurlijk wel een onderhandeling die je wilt doen wanneer je elkaar in de ogen kan kijken.’

Het hele fragment is te zien vanaf minuut 27:55. Kan je wel wat afleiding gebruiken tijdens je lunchpauze? Bekijk de liveshow iedere dag om 12:00 op ons YouTube-kanaal.