2 minuten

Vanavond staat er een belangrijke wedstrijd op het programma voor HSV. In het Volksparkstadion, waar Nederland zich in ‘88 verzekerde van een finaleplaats, ontvangt de ploeg van Dieter Hecking middenmoter Holstein Kiel. Kiel staat op een 12e plaats en hoeft zich dit seizoen eigenlijk geen zorgen meer te maken. Ze staan acht punten los van de plek voor play-offs om degradatie en elf punten achter op de play-offs plek om promotie. Op die 3e plaats staat HSV. HSV kan goede zaken doen door vanavond te winnen, omdat het Stuttgart gisteren niet lukte om tot scoren te komen in de doelpuntloze wedstrijd tegen Osnabrück. Wint Hamburg vandaag, dan komen ze op gelijke hoogte met Stuttgart (52 punten) op plaats 2. Als we kijken naar het doelsaldo, dan is dat nu al in het voordeel van HSV (+20 t.o.v +14 van Stuttgart).

1X2

Op basis van data krijgt HSV een 60% kans om te winnen. Ondanks dat Kiel in uitwedstrijden veel beter presteert dan in eigen huis, staat er toch slechts 18% kans voor een overwinning van de uitploeg. Een kans van 60% voor een overwinning zou gelijk staan aan een quotering van 1.67. De bookies gaan daar uiteraard iets onder zitten, namelijk tussen de 1.50 en 1.63. Voor je blind gaat voor een overwinning van HSV, dien je er wel rekening mee te houden dat de ploeg uit Hamburg sinds de herstart moeite heeft met winnen. Van de laatste 4 wedstrijden wonnen ze er slechts 1. De overwinning was daarentegen wel de laatste wedstrijd, dus wellicht is de positieve lijn ingezet en gaan ze vandaag weer echt op jacht naar die directe promotie plekken.

Both teams to score (BTTS)

Als je kijkt naar de wedstrijden van Holstein Kiel dit seizoen en heel stil bent, dan hoor je ergens in de verte een dansende en zingende Neal Petersen. In 79% van de wedstrijden van Kiel scoren beide teams minimaal 1 keer en is het feest in het hoofdkantoor van #TeamBTTS. Als we alleen kijken naar de uitwedstrijden van Kiel, dan is dit iets lager. Echter, nog steeds een mooie 67% voor BTTS. Als je kijkt naar de thuiswedstrijden van HSV, dan is Neal iets minder vrolijk. Slechts in 43% van de thuiswedstrijden van HSV scoorden beide teams. HSV weet in eigen huis het net wel te vinden, namelijk in 79% van de thuiswedstrijden. Zet daar tegenover dat Holstein Kiel in 87%(!) van z’n uitwedstrijden wist te scoren, dan is deze wedstrijd op ‘t oog een hele positieve wedstrijd voor #TeamBTTS. Durf je het aan? Dan ligt er een quotering van rond de 1.55 op je te wachten. Of durf je toch te gokken op een ‘no’ bij BTTS? Dan krijg je 2.40 keer je inzet. 

Under/Over

In de vier wedstrijden van HSV sinds de herstart vielen 14 doelpunten. Dat zijn best veel doelpunten en al helemaal als je bedenkt dat daar ook nog een 0-0 wedstrijd tussen zat tegen Arminia Bielefeld. Bij Holstein Kiel vielen in de vier wedstrijden na de coronastop 15 doelpunten. In iedere wedstrijd van Kiel vielen meer dan 2.5 doelpunten. Met een gemiddeld aantal doelpunten van 3.14 per wedstrijd, is het ook niet vreemd dat 38% van de wedstrijden van Holstein eindigen in 1-2 of 2-1. De kans op over 2.5 lijkt dan ook groot. De quotering voor over 2.5 goals staat rond de 1.50. Ga je er toch vanuit dat ze slechts 2 keer of minder scoren in de wedstrijd, dan ligt de quotering op ongeveer 2.55.

First to score

Hamburger SV wist in 79% van de thuiswedstrijden het eerste doelpunt te scoren terwijl dit in slechts 7% van de uitwedstrijden lukte. Een gigantisch verschil voor een topploeg in de 2. Bundesliga. Holstein Kiel scoorde in slechts 20% van de uitwedstrijden het eerste doelpunt. Thuis weten ze in 93% van de wedstrijden als eerste te scoren. Mocht HSV toch nog een beetje thuisvoordeel voelen ondanks de lege tribunes, dan is HSV to score first wellicht een leuke bet. 

Welke bets speel jij vanavond? Deel ze op Instagram óf Twitter met #FCBetting.