1 minuut

Het is inmiddels een vast riedeltje in iedere maandag-podcast: we maken de balans op na weer een weekend voetballen, nomineren Grote Spelers en verdelen de Hete Kolen. Samen met jullie nominaties zouden we een heel team kunnen vullen. Dus ja, waarom zouden we dat dan niet doen? Dit is team Hete Kolen.

Keeper – Coronavirus door _pieter_2003 (Instagram)

Er lijkt geen einde aan te komen. Door het coronavirus werden een hoop Serie A-potjes geschrapt, waaronder Juventus tegen Inter. Niet best dus. Uit niet-voetbal perspectief schijnt het virus overigens ook wel een ding te zijn.

Rechtsback – Erik Ten Hag door @JFWhite19  (Twitter)

Niemand weet wat er met Ajax aan de hand was tegen AZ, maar de landskampioen werd compleet weggespeeld. Je weet hoe het dan gaat: de trainer is de dupe. Daarnaast wisselde Erik Ten Hag Hakim Ziyech en dat viel niet bij iedereen goed. 

Centrale verdediger – Dani Capo door @blijenik (Twitter)

Het hele internet was er niet over te spreken: Dani Capo van de Fside. De beste man laat zich vaak horen door middel van een megafoon, maar heeft gister blijkbaar niet heel veel harten gestolen. 

Centrale verdediger – Daley Blind door enzo.oosterwijk (Instagram)

Het zag er wederom niet best uit achterin bij Daley Blind. Al na drie minuten vond Myron Boadu het net nadat de linkspoot op gemakkelijke wijze de bal inleverde bij AZ. 

Linksback – Nico Tagliafico door darrell.llievens (Instagram)

Even tussen jou en mij, was wel rood hè voor takkie? Wat hem bezielde zijn we nog niet helemaal achter, maar vanwege die aanslag krijgt hij wel een plekje in team Hete Kolen. 

Centrale middenvelder – VAR door @joesse (Twitter)

Inmiddels een zekerheidje in dit team.

Centrale middenvelder – Carel Eiting door @baskuuh (Twitter)

Ajax domineert het Hete Kolen-elftal. Ook Carel Eiting moet het ontgelden. De middenvelder speelde een matige wedstrijd en stond continu onder druk door AZ. Ook bleven de briljante passjes uit. 

Centrale middenvelder – Dick Lukkien door @AndyNielsDalton (Twitter)

Over een off-day gesproken. FC Emmen werd door Sparta volledig ondersteboven gespeeld en onze luisteraars wezen daarvoor Dick ‘homefield’ Lukkien aan als hoofdverantwoordelijk. 

Rechtsbuiten – Lionel Messi door joey_iseral (Instagram)

Tja, wat moet Barcelona met een Messi die even zijn dag niet heeft? In de Clásico bleek maar weer eens dat Barcelona dan weinig poten aan de grond krijgt.  

Spits – Dusan Tadic door basverh (Instagram)

Kent iemand nog de Dusan Tadic van vorig jaar in Madrid? Die magie lijkt een beetje op te zijn…

Linksbuiten – Supporters Bayern Door @AlexMazereeuw (Twitter)

Supporters van Bayern München die in hun vrije tijd een spandoek maken, waar onder andere op staat dat een bepaald bestuurslid van Hoffenheim een hoerenzoon is. Dat weten zij helemaal niet zeker? Duimpje omlaag voor deze mensen. 

Heb je de podcast al geluisterd?