2 minuten

Het is inmiddels een vast riedeltje in iedere maandag-podcast: we maken de balans op na weer een weekend voetballen en nomineren een Grote Speler en verdelen de Hete Kolen. Samen met jullie nominaties zouden we een heel team kunnen vullen. Dus ja, waarom zouden we dat dan niet doen? Dit is team Hete Kolen.

Keeper – Sergio Padt door @Zuudloarder83

Hij was zo goed in vorm, maar wat wilde Sergio Padt nou eigenlijk doen bij die goal van VVV? De ervaren sluitpost was veel te laat bij het winnende doelpunt van Darfalou en dus had Groningen de thuisnederlaag mede aan hem te danken.

Rechtsback – VAR door @Dosty__

Lo Celso, penalty’s en nog meer discutabele momenten. De VAR was dit weekend niet om over naar huis te schrijven.

Centrale verdediger – Perr Schuurs door @romanoobogaard (Instagram)

Je zou eventueel heel Ajax in het hete kolen-elftal kunnen doen, maar met name Perr Schuurs had een slechte middag in Almelo. De jonge verdediger tastte vaak mis bij voorzetten en was verdedigend ook niet scherp.

Centrale verdediger – Daley Blind door @gerwin_is_wakker (Instagram)

Ook Daley Blind kan (helaas voor hem) niet ontbreken in dit team. Verdedigend was hij erg zwak tegen Heracles en met name bij de goal van Cyriel Dessers liet de linkspoot zich makkelijk aftroeven.

Linksback – Bas Nijhuis door @BlondeZeefuik

Bas Nijhuis heeft zich bij de wedstrijd Feyenoord – Fortuna niet populair gemaakt, nadat hij maar liefst 3 gele kaarten uitdeelde aan de bank bij Fortuna.

Centrale middenvelder – Giovani Lo Celso door @joric (Instagram)

Niemand weet wat de Argentijnse middenvelder van Spurs wilde doen, maar César Azpilicueta mag van geluk spreken dat zijn scheenbeen nog heel was. Bij FC Afkicken zijn we nog vrij radeloos hoe de VAR hier geen rood voor heeft kunnen geven.

Centrale middenvelder – Erik Ten Hag door @DanielStokvis

Ook de trainer van Ajax ontkomt niet aan het hete kolen-elftal. Onze stemmers hadden een hoop vraagtekens, gezien het feit dat Ajax geen poot aan de grond kreeg in Almelo.

Centrale middenvelder – Rodney Kongolo door @wannesanrys (Instagram)

Als we het hebben over een slechte dag hebben, dan komen we na dit weekend al gauw bij Rodney Kongolo terecht. De jongere broer van ex-Feyenoorder Terence speelde een ongelukkige wedstrijd voor Heerenveen en maakte ook nog eens een eigen doelpunt.

Rechtsbuiten – Dusan Tadic door @HarryAkkermans

Het wil dit seizoen maar niet lukken. Op dit moment is er geen glimp te zien van de Dusan Tadic die vorig jaar een ongelofelijke indruk wekte in heel Europa. Kan de ervaren Ajax-captain zich nog herpakken?

Spits – Ryan Babel door @Voetbalisgeloo1

We zijn nog niet klaar met Ajax, dat deze winterstop Ryan Babel terughaalde voor een half jaar. De ervaren aanvaller wil maar niet ontpoppen in Amsterdam en zakte tegen Heracles ongelofelijk door het ijs.

Linksbuiten – Eden Hazard door @ErwinGMW

Ook Eden Hazard heeft aanpassingsproblemen bij zijn nieuwe club. Maar liefst 100 miljoen euro betaalde Real Madrid aan Chelsea, maar sinds zijn komst staat hij meer in het nieuws met gewichtsproblemen en blessures.

Luister de podcast!

De Heten Kolen, Grote Speler en ideale nabespreking van het Eredivisieweekend: het komt allemaal voorbij in de podcast. Heb je hem nog niet beluisterd? Check ‘m hieronder, via Spotify of iTunes.