2 minuten

Het is inmiddels een vast riedeltje in iedere maandag-podcast: we maken de balans op na weer een weekend voetballen en nomineren een Grote Speler en verdelen de Hete Kolen. Gisteren was het de beurt aan Neal en Christian Willaert en samen met nominaties zouden we een heel team kunnen vullen. Dus ja, waarom zouden we dat dan niet doen? We trappen af met de Hete Kolen.

Het Hete Kolen team speelt deze week in een lekker aanvallende 3-3-4.

Doelman – Lars Unnerstall door @Gertgk_

Je zou kunnen zeggen dat de wedstrijd een prima wedstrijd keepte en deze nominatie niet verdient, maar je zou ook kunnen zegen dat team Hete Kolen een keeper nodig heeft en Unnerstall als enige genoemd is. Wij zeggen dat laatste. Daarnaast, had de keeper niet iets meer uit de laatste PSV-kans van de wedstrijd kunnen halen: zijn kopbal uit de corner?

Centrale verdediger – Joël Veltman door @Maxter1203

Martijn nomineert eigenlijk de hamstring in het algemeen en die van de geblesseerde Ajacieden in het bijzonder, maar we hebben toch echt verdedigers nodig. Dat het in Veltman zijn geval om de knie gaat, maakt dan ook niet zoveel meer uit. Daarnaast, gaat Schuurs nu zijn kans grijpen? Joël jongen, pas op hè!

Centrale verdedigers – Hans Mulder en Stefan Velkov door @Robbie1896

Oké, deze nominatie is niet per se voor het centrale verdedigingsduo van RKC, maar hun prestaties waren niet opperbest tegen AZ, team Hete Kolen heeft het al zo waar en met één geblesseerde verdediger schiet het ook allemaal niet op. Aan Mulder en Velkov de eer om de verdediging te voltooien.

Rechtsmid en centrale middenvelder – Gelson Martins en Tiemoué Bakayoko door @appels_418

Ware Chelsea – Ajax praktijken afgelopen zaterdag in de Ligue 1, toen Martins en Bakayoko in dezelfde 32e minuut van het veld werden gestuurd. Bakayoko vanwege een subtiele aanslag op de enkel van een Nîmes-speler, Martins omdat ‘ie de scheids een duwtje gaf. Kijk zelf maar effe.

Linksmid – Jostin Daly door @Hoekie_B

Ferry de Bont: “Hete Kolen natuurlijk voor Jostin Daly van Comunicaciones FC. In de 22ste minuut je tweede gele kaart pakken, daar bewijs je je ploeggenoten geen goeie dienst mee. In de Guatamalese topper tegen Iztapa straffen ze dat geheid af. Gelukkig nog wel 2-2.” Waarvan akte.

Rechtsbuiten – Bruma door @JimmyDriessen

Bruma komt alleen op de 200 meter horden uit de verf. Jimmy’s woorden.

Spits – Tomas Necid door Neal

Als iemand dit weekend had kunnen scoren, was het Tomas Necid wel. Dit deed hij niet en dat levert hem de Hete Kolen op van Neal. Want door zijn gemiste pingel en het missen van nog een grote kans, gaat ADO aan het eind van dit seizoen twee punten te kort komen om in de Eredivisie te blijven. Was getekend, Neal Petersen.

Nog een spits – Álvaro Morata door @Alaphilippe

Atletí heeft nu al drie Liga-duels op rij aanvallend niets klaargespeeld. De interesse zou er zijn geweest in Cavani, dus hierbij even alarmerende woorden voor aanvalsleider Morata: trek deze week even een hittebestendig broekje aan, want je zit op Hete Kolen.

Linksbuiten – Griezmann door @WouterBrul

Wouter Brul nomineert Griezmann. Het huwelijk tussen de Fransoos en Barça is ongeveer net zo gelukkig als het gezicht van Björn Kuipers toen hij hét penaltymoment van afgelopen weekend zag…

Scheidsrechter en VAR – Björn Kuipers en Bas Nijhuis door Christian Willaert

En dat brengt ons bij de nominatie van Christian en velen van jullie: het arbitraire duo van Ajax – PSV. Ze zagen een 100 procent penalty op het hoofd en dat levert hen niet veel punten op. Kuipers woorden na afloop, waarbij hij toegaf dat het een pingel had moeten zijn met een complexiteit waarop je een medisch dossier voorleest, hielpen ook niet echt mee.

Trainer – Pep Guardiola door @dgt_0547

En dit hele zooitje staat onder begeleiding van Pep Guardiola, die toch wel heel veel punten laten vallen met zijn City.

Luister de podcast!

De Heten Kolen, Grote Speler en de ideale nabespreking van het Eredivisieweekend kwamen allemaal voorbij in de podcast. Heb je hem nog niet beluisterd? Check ‘m hieronder of via Spotify.