2 minuten

Het is inmiddels een vast riedeltje in iedere maandag-podcast: we maken de balans op na weer een weekend voetballen en nomineren een Grote Speler en verdelen de Hete Kolen. Gisteren was het de beurt aan Neal en Christian Willaert. Samen met jullie nominaties zouden we een heel team kunnen vullen. Dus ja, waarom zouden we dat dan niet doen? Dit is team Hete Kolen.

Omdat ze het al zwaar genoeg hebben, krijgen ze een mannetje erbij op het middenveld: 3-4-3.

Doelman – Een willekeurige supporter van ADO door @rvanswol_

De supporters van ADO hebben zichzelf niet populair gemaakt afgelopen weekend. “Homo’s vieren carnaval,” zongen ze in en koor. Er werd eerst beweerd dat het over de vader van Ihattaren zal gaan, maar ADO laat in een officieel statement weten dat dit niet aan de orde was. Maar, is over homo’s dan minder erg? 

Rechter verdediger – Teamgenoot van Moussa Marega door @deechtemarten

De teamgenoten van Moussa Marega mogen met z’n allen rechts in de verdediging gaan staan. Die vonden het resultaat van de wedstrijd belangrijker dan hun teamgenoot, die het slachtoffer werd van racistische spreekkoren.

Centrale verdediger – Sérgio Conceição door @yeahwellsure

De trainer van Porto mag de achterhoede lijden. Ook hij heeft er niks aan gedaan om zijn speler Marega te beschermen en wilde de wedstrijd uitspelen. Duimpje omlaag voor deze man! 

Linksback – Scheidsrechter Luis Godinho door @DouweDijkink

De scheidsrechter bij de wedstrijd Vitoria SC – FC Porto heeft zich ook niet populair gemaakt in dit verhaal omtrent Moussa Marega. Toen Marega een stoel naar zijn hoofd kreeg en er wat lacherig mee omging, vond de beste man het nodig om hem te belonen met een gele kaart.

Rechtermiddenvelder – John van den Brom door @JFWhite19

John van den Brom was vroeger een respectievelijk middenvelder bij Ajax. Na zijn uitlatingen tegen scheidsrechter Siemen Mulder keert hij terug op het middenveld in het Hete Kolen-elftal.

Centrale middenvelder – Pelle Clement door @reyer123

Pelle Clement is een uitstekende speler voor PEC Zwolle, maar helaas kunnen we om zijn balverlies tegen Feyenoord heen. Dit leidde de winnende treffer van Boženík in. Volgende keer beter, Pelle!

Centrale middenvelder – Hugo Borst door @FritsGozali78

Normaal is Hugo Borst van het schrijven en praten op TV. Maar na zijn opmerkingen over de ADO-supporters die onjuist bleken, mag hij het middenveld betreden in het team Hete Kolen.

Linkermiddenvelder – Supporters Vitória SC door @aambei010

De ‘supporters’ van de Portugese club Vitória SC hebben toch wel voor het dieptepunt van dit weekend gezorgd. Met racistische spreekkoren en een vliegende stoel richting Moussa Marega, zijn zij diep door het ijs gezakt.

Rechtsbuiten – Calvin Stengs door @marc.heijmans (Instagram)

Het was een totale off-day voor AZ op bezoek bij FC Twente, maar met name Calvin Stengs kreeg geen voet aan de grond. Dit was met afstand de slechtste wedstrijd van de jonge aanvaller dit seizoen.

Spits – Jeroen Manschot door @mike0709 (Instagram)

Scheidsrechter Jeroen Manschot heeft tijdens de wedstrijd Fortuna Sittard – FC Emmen (0-0) weinig Limburgse vrienden gemaakt. Fortuna vond dat ze twee penalty’s hadden moeten krijgen.

Linksbuiten – Ryan Babel door @EricMMedia

Ryan Babel heeft in de ogen van de Ajax-fans nog niet helemaal (of beter gezegd: helemaal niet) zijn draai gevonden sinds zijn terugkeer in Amsterdam. Kan de ervaren buitenspeler komende komende donderdag misschien voor een stunt zorgen?

Luister de podcast!

De Heten Kolen, Grote Speler en de ideale nabespreking van het Eredivisieweekend kwam allemaal voorbij in de podcast. Heb je hem nog niet beluisterd? Check ‘m hieronder, via Spotify of iTunes.