3 minuten

Met de herstart van FC Buitenland openen wij ook een nieuw blog! Dosty Amin stelt voor ons uit de vier grote competities een team samen!

Door: Dosty Amin

Luigi Sepe van Parma – 8
De doelman is bezig aan een sterk seizoen. Afgelopen zaterdag was de Italiaan enorm belangrijk. Sepe wist een penalty te stoppen van Torino aanvoerder Belotti, waardoor Parma een punt kon bijschrijven. Parma staat drie punten achter nummer zes Napoli en maakt nog kans op Europees voetbal.

Raul Albiol van Villarreal – 7.5
De oude rot achterin bij Villarreal speelde een goede wedstrijd. Al vroeg kwam Villarreal op voorsprong door een goal van Gerard Moreno. De wedstrijd was daarna niet om aan te zien. De Spaanse verdediger won duels en haalde alles weg voor de goal. Mede dankzij zijn verdedigende prestatie won Villarreal met 0-1 bij Granada

Craig Dawson van Watford – 8.5
De Engelsman was van levensbelang voor Watford afgelopen zaterdag. Dawson was achterin belangrijk met zijn verdedigende werk. Als klap op de vuurpijl kon Dawson bij een afvallende corner de bal met een omhaal achter Schmeichel krijgen. Watford loopt een puntje uit op concurrenten Bournemouth en West Ham.

Hugo Guillamon van Valencia – 7.5
De pas 20-jarige verdediger maakt indruk bij Valencia achterin. Door blessureleed krijgt Guillamon de mogelijkheid om zich te laten zien in het eerste. De verdediger staat positioneel goed en heeft een geweldige pass waarmee hij linies kan openbreken. De Spanjaard zijn contract loopt aankomende zomer af en hij heeft nog niet bijgetekend. Barcelona schijnt interesse te hebben getoond. Gaat hij bijtekenen of zien we hem volgend seizoen is het shirt van Barcelona?

Marten de Roon van Atalanta – 7
Atalanta gaat verder waar het voor de stop mee bezig was. Thuis werd Sassuolo met 4-1 aan de kant gezet. De Roon speelde een degelijke wedstrijd. Onze landgenoot onderschepte ballen op het middenveld, waardoor Atalanta kon blijven aanvallen. Het was niet groots, maar hij was wel weer belangrijk op het middenveld. Door deze zege heeft Atalanta zes punten voorsprong op nummer vijf AS Roma.

N’Golo Kanté van Chelsea – 7.5
De Fransman speelt weer op zijn vertrouwde positie, nadat hij door Sarri naar voren werd geschoven. Kante speelde tegen Villa op de 6 positie en dat vulde hij weer uitstekend in. Hij verdeelde het spel uitstekend, met zijn passes zorgde hij voor versnelling van het spel. Daarnaast onderschepte hij veel op het middenveld. Op de nummer 6 positie behoort de Fransman tot een van de beste middenvelders van de wereld.

Sofyan Amrabat van Hellas Verona – 8
De Marokkaan was tegen Cagliari op dreef. De middenvelder won duels, veroverde ballen, dribbelde tegenstanders vrij gemakkelijk voorbij, heeft enorm veel loopvermogen en met zijn passes zorgde hij voor dreiging. Amrabat valt het hele seizoen al op en behoort tot een van de beste Serie A middenvelders van dit seizoen. Na het seizoen vertrekt Amrabat naar Florence. Kan een interessant middenveld worden bij Fiorentina met Pulgar, Amrabat en Castrovilli.

Fernando van Sevilla – 8
Sevilla hield de nul tegen Barcelona. En dat hebben ze te danken aan het blok Jules Koundé, Diego Carlos en Fernando. Ik heb uiteindelijk gekozen voor Fernando. De Braziliaan haalde alles weg voor de goal en was overal te vinden op het veld. De middenvelder werd afgelopen zomer overgenomen van Galatasaray en is een hele belangrijke speler geworden voor Sevilla.

Allan Saint-Maximin van Newcastle United – 8
De aanvaller was een ware plaaggeest voor Sheffield United. Saint-Maximin is heel goed in de kleine ruimte en met zijn dribbels en snelheid zorgde hij voor veel dreiging. Niet alleen aanvallend was de Fransman belangrijk, maar ook verdedigend voerde hij zijn taken uit. In de tweede helft mocht Saint-Maximin een goaltje meepikken, na een fout van Sheffield United-verdediger Stevens.

Robert Lewandowski van FC Bayern – 9
De Pool is bezig aan een magistraal seizoen. Met twee goals afgelopen weekend, kwam zijn seizoenstotaal op 33. Als je andere competities erbij optelt, staat Lewandowski op 48 goals na 41 wedstrijden. Het wordt langzamerhand wel tijd voor een Gouden Bal. Het zou mij verbazen als de spits niet minimaal de top-3 zou halen. Maakt Lewandowski kans op de Ballon d’Or?

Lars Stindl van Gladbach – 8.5 De captain van Gladbach speelde uitstekend midweeks tegen Wolfsburg en die lijn trok hij door in de wedstrijd tegen degradant Paderborn. De middenvelder speelt achter spits en is altijd op zoek naar lopende mensen in de aanval. Met zijn loopvermogen creëert hij veel gevaar, zoals vaak te zien is bij zijn goals. Daarnaast wint hij veel duels en veroverd hij veel ballen op het middenveld. Enorm slimme speler die dienstbaar speelt voor een elftal.

Kijk ook FC Buitenland, elke maandag rond 18:00 online!