1 minuut

Het is inmiddels een vast riedeltje in iedere maandag-podcast: we maken de balans op na weer een weekend voetballen en nomineren een Grote Speler en verdelen de Hete Kolen. Samen met jullie nominaties zouden we een heel team kunnen vullen. Dus ja, waarom zouden we dat dan niet doen? Dit is team Grote Speler.

Keeper: Dick Lukkien

Op goal beginnen we bij de man die met een beperkt elftal en een laag budget zich aardig staande houdt in de Eredivsie. Respect voor Dick Lukkien!

Rechterverdediger: Denzel Dumfries

Het gaat weer een stuk beter met PSV en Denzel Dumfries. Er worden resultaten gehaald en de aanvoerder gaat voorop in de strijd. Moet Dumfries komende zomer de rechtsback van Oranje zijn?

Centrale verdediger: Jürgen Klopp

Een prachtig gebaar van Jurgen Klopp, die een brief ontving van een kleine Manchester United-supporter en hem netjes beantwoordde. Het jongetje wist niet wat hem overkwam!

Linkerverdediger: John Goossens

John Goossens speelde een uitstekende wedstrijd voor ADO en was heel belangrijk met twee assists. Hierdoor mag hij een plekje achterin het team.

Rechtermiddenvelder: Hans Hateboer

Wat een man! Een aantal jaar geleden was Hans Hateboer een doodeenvoudige voetballer, maar nu is hij ongelofelijk belangrijk voor Atalanta.

Centrale middenvelder: Christopher Nkunku

Vier assists in één pot! Dan ben je een Grote Speler.

Centrale middenvelder: André Gomes

Er werd beweerd dat André Gomes misschien nooit meer zou mogen voetballen. Afgelopen weekend maakte hij, 112 dagen nadat hij die horrorblessure opliep, zijn rentree. Hulde!

Linkermiddenvelder: Sergio Peña

Een uitstekend optreden van Sergio Peña tegen Willem II. De middenvelder was heel belangrijk met een goal en drie assists.

Rechtsbuiten: Lionel Messi

Hij had er weer zin in hè? Paar wedstrijden op rij niet gescoord en de geluiden gingen alweer dat ‘ie zijn beste tijd heeft gehad. Met maar liefst vier doelpunten was Lionel Messi de grote man bij Barcelona afgelopen weekend.

Spits: Cyriel Dessers

Het was voor de topscorer in de Eredivisie weer raak! Met een prachtige goal maakte Cyriel Dessers de winnende goal tegen Ajax.

Linksbuiten: José Luis Morales

Wat-een-goal! Met een enorme uithaal tegen Real Madrid was José Luis Morales de grote man bij Levante.

Luister de podcast!

De Heten Kolen, Grote Speler en ideale nabespreking van het Eredivisieweekend: het komt allemaal voorbij in de podcast. Heb je hem nog niet beluisterd? Check ‘m hieronder, via Spotify of iTunes.