2 minuten

Het is inmiddels een vast riedeltje in iedere maandag-podcast: we maken de balans op na weer een weekend voetballen en nomineren een Grote Speler en verdelen de Hete Kolen. Gisteren was het de beurt aan Neal en Christian Willaert en samen met nominaties zouden we een heel team kunnen vullen. Dus ja, waarom zouden we dat dan niet doen? Eerder vandaag werd het Hete Kolen-team ingedeeld, nu is het aan de beurt aan de Grote Spelers.

De Grote Spelers moeten het deze week met een 3-3-4 opstelling. Een behoorlijk gecentreerd middenveld, dat dan weer wel.

Doelman – Remko Pasveer door @rv026_

Was de man van de wedstrijd bij ADO – Vitesse. Pakte zaterdag weer een punt voor Vitesse door onder andere de penalty van Hete Kolen-speler Necid te stoppen.

Rechter centrale verdediger – Sergiño Dest door @Alaphilippe_

Stijn: “Begon goed aan het seizoen, maar daarna niet altijd in de basis gestaan. Speelde een dijk van een wedstrijd als back. Achterin, voorin.”

Centrale verdediger – De vrouw van @erikadabra

Erik nomineert zijn eigen vrouw als Grote Speler, omdat ze ‘nooit zeurt dat hij zo veel voetbal kijkt/luistert/leest’. Waarvan akte.

Linker centrale verdediger – John Kuol door @Hoekie_B

Ferry nomineerde het gehele elftal van Kariobangi Sharks. Het gaat dit seizoen vrij moeizaam met ze in de Keniaanse Premier League, maar afgelopen zaterdag was daar opeens een 8-1 overwinning op Kisumu All Stars. Verdediger John Kuol kopte de belangrijke 1-1 (inderdaad, Kariobangi kwam nog op achterstand) binnen en is daarmee de afgevaardigde.

Centrale middenvelder – Pol Llonch door @standaardwissel

Willem II doet het natuurlijk uitstekend dit seizoen en dat is mede te danken aan Pol Llonch. Thom nomineerde de Spanjaard als Grote Speler en toevallig schreef VI dit artikel over hem, waaruit blijkt dat de beste balafpakker van de Eredivisie wekelijks in Tilburg te bewonderen is.

Centrale middenvelder – Federico Valverde door @Dosty_

Valverde was weer eens het mannetje op het middenveld van Real Madrid en tegen wie kan je dat beter doen dan tegen Atletí. Antwoord: Barcelona. Maar, neemt niet weg dat Valverde een prima pot speelde.

Centrale middenvelder – Oğuzhan Özyakup door @Verlaatje

Wat een debuut en wát een commentaar op de Turkse televisie.

Rechtsbuiten – Steven Bergwijn door Christian Willaert

Veel door jullie genoemd, ingekopt door Christian: Steven Bergwijn was dit weekend een hele Grote Speler. Kleine s/o ook naar het commentaar. Christian looft de fantastische goal en dat Bergwijn zich meteen laat zien. Super knap!

Spits – Erling Håland door @BlondeZeefuik

Elke 20 minuten een doelpunt en dit moyenne werd afgelopen weekend niet minder. Jullie zijn fan, want hij werd veel genoemd.

Spits – Cyriel Dessers door @JohnTilburg1

John nomineert Cyriel Dessers voor zijn uitgesproken tweet. Christian was het met hem eens.

Linksbuiten – Ansu Fati door @Maxter1203

Martijn was kort en bondig in zijn motivatie; Ansu Fati, zie goals.

Trainer – Mourinho door @JimmyDriessen

Jimmy vond het een heerlijk filmpje dat Mourinho om een kaart vraagt. Zijn we het mee eens.

Scheidsrechter – Robin Hensgens door Neal

Scheidsrechter Robin Hensgens maakte zijn debuut in de Eredivisie. Neal nomineert hem meteen. Waarom? In de podcast zegt Neal het volgende:

“Hopelijk is Hensgens iemand die ervoor gaat zorgen dat we in de toekomst betere arbiters hebben en tegelijkertijd ook een beter systeem krijgen qua VAR. Iets wat met Björn Kuipers en Bas Nijenhuis niet gaat gebeuren. Daarom meteen druk op Hensgens, als gezicht van de nieuwe generatie scheidsrechters”.

Luister de podcast!

De Heten Kolen, Grote Speler en de ideale nabespreking van het Eredivisieweekend kwamen allemaal voorbij in de podcast. Heb je hem nog niet beluisterd? Check ‘m hieronder of via Spotify.