1 minuut

Vanavond staat ons een hopelijk leuke wedstrijd te wachten. De nummer 8 van de competitie, Freiburg, ontvangt Borussia Mönchengladbach in eigen huis. Gladbach doet nog altijd mee om de Champions League plekken (1-4) en staat momenteel op een goede vierde plek. Echter, Leverkusen staat op een gelijk aantal punten en dus moet er nog altijd gewoon gepresteerd worden. Voor Freiburg is de competitie ook nog niet helemaal voorbij. Freiburg staat vier punten achter op Hoffenheim & Wolfsburg en houdt daarmee nog zicht plek 6 op de ranglijst. Die gewilde plaats 6 levert toch kwalificatie op voor de Europa League.

1×2

Kijken we naar de quoteringen bij de bookies, dan wordt er toch een overwinning van Borussia Mönchengladbach verwacht. Dit komt dan ook volledig overeen met wat de data voorspelt. Een overwinning van de uitploeg krijgt 55%, waar een overwinning van Freiburg slechts 22% krijgt. Normaal zou 55% kans staan voor een quotering van ongeveer 1,82. Helaas voor ons ligt de quotering iets lager. Bij de verschillende bookies varieert de odd tussen de 1.70 en 1.80 voor een overwinning van Gladbach. Mocht je toch iets minder risico willen lopen, kan je ook kiezen voor de ‘draw no bet’-weddenschap en die quotering ligt rond de 1.30/1.35.

Both teams to score (BTTS)

Both teams to score krijgt een kans van ongeveer 63% op basis van de resultaten van dit seizoen. In 55% van de wedstrijden van Freiburg scoorden beide teams. Echter, dit ligt in thuiswedstrijden beduidend lager. In thuiswedstrijden van Freiburg viel BTTS dit seizoen in slechts 43% van de wedstrijden. Wat wel in het voordeel spreekt is dat Freiburg in 71% van de thuiswedstrijden zelf in ieder geval wist te scoren. BTTS valt ook minder vaak in uitwedstrijden van Gladbach, namelijk in de helft van de uitwedstrijden. Toch wisten Die Fohlen zelf in 64% van de uitwedstrijden wel te scoren. Het gegeven dat beide teams wel zelf het net weten te vinden, spreekt wel in het voordeel van #TeamBTTS. De quotering is dan ook aan de lage kant, zo rond de 1.60. 

Over/Under

Op basis van de wedstrijden van Borussia Mönchengladbach zou over 2.5 goals zeer interessant zijn, want in 69% van hun wedstrijden vallen 3 doelpunten of meer. In uitwedstrijden ligt dit iets lager, namelijk 57%. Thuiswedstrijden van Freiburg zijn helaas minder doelpuntrijk geweest. In slechts 43% van de gevallen vielen 3 of meer goals.

Kijken we naar alleen de wedstrijden sinds de hervatting van de competitie, dan vielen er in één wedstrijd van Freiburg (3-3 tegen Eintracht) 3 of meer doelpunten. Bij Gladbach was dit juist in drie wedstrijden het geval. Alleen de 0-0 tegen Werder Bremen was geen goeie wedstrijd voor de over 2.5 goals betters onder ons.

Ga je toch voor over 2.5 goals in deze wedstrijd? Dan staat er een quotering van rond de 1.60 op je te wachten. Verwacht je dat er minder gescoord wordt, dan kan je kiezen voor under 3.5 met een odd van rond de 1.50.