Minder dan 1 minuut

We weten: wie terugkijkt op het verleden, staat met de rug naar de toekomst, maar toch kan het af en toe geen kwaad om de herinneringen een beetje af te stoffen. Deze week blikken we terug op het legendarische EK-spelletje De Boot In. 

Het spel was in de praktijk moeilijker dan op papier: elke deelnemer kreeg drie pogingen om vanaf de kant met een bal een rubberboot met daarin twee matige matrozen te raken. Soms deden ze hun best de bal te vangen, meestal waren ze druk met andere dingen, zoals bier drinken.

Vanaf hoe verder de boot werd geraakt, hoe meer punten het opleverde. Een extra handicap daarbij was de zeer arbitraire arbiter en presentator Yordi Yamali die vrijwel dagelijks de spelregels aanpaste. Saillant detail: menig profvoetballer verloor de competitie van ons tienjarige buurjongetje… Bekijk hieronder de apotheose van ons vlaggenschip.

Jij bent thuis, wij zijn live, prima combinatie

Zolang het kan en mag verschijnen wij elke dag om 12.00 uur op je beeldscherm met onze dagelijkse live show en op elk moment naar keuze in je oren met onze podcasts. De podcasts vind je in je favoriete podcastplayer, hieronder check je de live show van vandaag.