1 minuut

Gaat Manchester City het Liverpool nog lastig maken als het gaat om het kampioenschap? Nee. Burnley kan nog heel voorzichtig naar boven kijken en de Europa League in de verte zien. Burnley staat voor de wedstrijd begint op een elfde plaats met 39 punten, slechts 7 punten verwijderd van Manchester United op plek vijf. Wanneer er vandaag wordt gewonnen van Manchester City, dan komen ze op vier punten en is alles nog mogelijk.

1X2

Bestaat er een kans dat bovenstaand scenario zal plaatsvinden? Jazeker, maar de kans is bijzonder klein. Op basis van de data geeft Fivethirthyeight Burnley een kans van vier hele procenten om te winnen. Winst van de thuisploeg krijgt 85%. Kijken we naar de bookies, dan krijgen de Citizens zelfs bijna 88% kans om te winnen met een quotering van 1.14. Dat dit Burnley’s eerste wedstrijd sinds 7 maart is, zal ook niet in het voordeel spreken van de uitploeg. 

BTTS

De ploegen zagen elkaar sinds 2017 zeven keer en zes van deze ontmoetingen werden gewonnen door de club uit Manchester. In drie van deze wedstrijden kwam Burnley tot scoren en City scoorde in elke eerdere editie. Kijken we naar alle wedstrijden van dit seizoen, dan viel BTTS in 52% van de wedstrijden van Manchester City en slechts in 38% van de wedstrijden van Burnley. De verwachting is dan ook dat Manchester City het enige team gaat zijn dat scoort in deze wedstrijd, want BTTS – No krijgt een quotering van 1.57. Mocht je toch denken dat beide teams het net weten te vinden vanavond, dan staat er een quotering van 2.35 op je te wachten.

Over/Under

In 79% van de thuiswedstrijden van Manchester City vallen drie doelpunten of meer. Dat zelfs terwijl ze in 43% van de wedstrijden de nul wisten te houden. Ze scoren zelf dan ook gemiddeld 2,57 doelpunten per thuiswedstrijden (0,86 tegen – gemiddeld 3.43 doelpunten per wedstrijd). Het betekent helaas voor ons dat de quotering wederom aan de lage kant is, want over 2.5 goals wordt beloond met een odd van 1.36 (ofwel 73,53% kans). Durf je het aan om over 3.5 goals te zetten? Dan krijg je bijna twee keer je inzet. Under 3.5 goals zit daarentegen op een quotering van 1.84. Kies verstandig en deel vooral met #FCBetting waar je op speelt vanavond! 

Ook volledig op de hoogte zijn van Villarreal – Sevilla vanavond? Luister dan de podcast van vandaag!