2 minuten

We houden allemaal ontzettend veel van voetbal. Helaas zijn er van die weekenden dat je simpelweg niet alles kan zien. Dan moeten er keuzes worden gemaakt. Het mooie is dat jij dit niet hoeft te doen. Oh nee, laat dit maar aan Mart ten Have over.

Van topvoetbal, tot pure cult. Van kampioenskoorts tot degradatiestress: deze vijf wedstrijden zouden wij dit weekend even meepakken.

PSV – Feyenoord (zondag – 14.30 uur)

Alleen in de Eredivisie is er al sprake van Super Zondag. Om 20.00 nemen Ajax en AZ het tegen elkaar op, maar beiden verkeren niet in hun beste vorm. Daarnaast: een uur later trappen Barça en Real ook af. Dat wil je niet missen, kom op nou. PSV en Feyenoord hebben daarentegen de smaak te pakken en de winnaar van dit onderonsje zal (bij een gunstig resultaat in Amsterdam) weer wat meer mogen en gaan dromen van de titel.

Tottenham Hotspur – Wolverhampton Wanderers (zondag – 15.00 uur)

Tottenham had voorafgaand aan dit seizoen ongetwijfeld gehoopt op meer en Wolverhampton zal vooral hopen hun vorm voort te kunnen zetten. Toch spelen beide ploegen deze zondag om Champions League-voetbal. Het gat voor nummer zes Spurs met plek vier is vier punten, Wolves heeft een punt minder en staat daarmee achtste. Door de onzekerheid over de straf van Manchester City geeft zelfs plek vijf mogelijk nog recht op een Champions League-ticket. De strijd tussen de twee Portugese managers in de Premier League wordt dan ook een interessante.

Manchester City – Aston Villa (zondag – 17.30 uur)

Voor Manchester City’s Guardiola zou een overwinning zondag de derde League Cup in drie jaar tijd beteken. De gedachten dat de Citizens dit bekeravontuur niet serieus zouden nemen gaat dus niet op. Aston Villa verkeerd in hevige degradatienood en zou een gewonnen finale waarschijnlijk lachend inruilen voor een plek in de Premier League volgend jaar. City imponeerde afgelopen week in Madrid en zal moeten waken voor onderschatting.  Voor trainer Dean Smith zou het een fantastische kroon zijn op zijn periode bij Villa, die waarschijnlijk komende zomer eindigt, maar misschien ook al eerder.

Olympique Lyon – Saint-Éttiene (zondag – 21.00 uur)

Met enig gevoel voor overdrijving zou je kunnen zeggen dat de vierde wedstrijd de meeste beladen is. De Derby du Rhône gaat dit jaar tussen de nummer zeven en vijftien van de ranglijst, waarmee beide ploegen een tegenvallend Ligue 1-jaar beleven. Toch zou dit doffe jaar komende zondag zomaar van wat extra glans kunnen worden voorzien met een mooie overwinning. Daarnaast hebben beide de punten gewoon keihard nodig. Lyon staat zes punten achter op de belangrijke vierde plek, terwijl Saint-Éttiene maar twee punten meer heeft dan gevreesde nacompetitieplek 18.

Real Madrid – FC Barcelona (zondag – 21.00 uur)

Dé wedstrijd van de week. Misschien wel van het jaar. De twee grootmachten beleefde allebei een matige Champions League-week. Barca speelde slechts gelijk bij Napoli en Real Madrid verloor thuis van City. Dit past in de trant van de rest van het seizoen: beiden beleven tot nu toe een onrustig jaar, maar staan (uiteraard) op de bovenste twee plekken in La Liga. Barca heeft twee punten meer en vier doelpunten meer gescoord voorafgaand aan El Clásico, waardoor de bovenste plek op de ranglijst direct op het spel staan.