2 minuten

We houden allemaal ontzettend veel van voetbal. Helaas zijn er van die weekenden dat je simpelweg niet alles kan zien. Dan moeten er keuzes worden gemaakt. Het mooie is dat jij dit niet hoeft te doen. Oh nee, laat dit maar aan Mart ten Have over.

Van topvoetbal, tot pure cult. Van kampioenskoorts tot degradatiestress: deze vijf wedstrijden zouden wij dit weekend even meepakken.

Atlético Madrid – Sevilla (zaterdag om 16.00 uur)

Atletico Madrid mag in Europa dan een uitstekende uitgangspositie hebben gecreëerd, in de competitie loopt het gerenoveerde elftal van Simeone nog stroef. De kampioen van 2014 staat vijfde en moet nog flink aan de bak om Getafe van plek vier te stoten voor een Champions League plek.

Sevilla schakelde in de Europa League Cluj uit op doelsaldo en presteert in eigen land naar behoren. De bespeler van het prachtige Estadio Ramón Sánchez Pizjuán staat derde en is daarmee the best of the rest met 46 punten, twee meer dan de tegenstander uit Madrid.

Atalanta – Lazio (zaterdag om 18.00 uur)

De wedstrijd wordt helaas zonder publiek gespeeld en dat blijft voorlopen zo. De favoriete ploeg van veel neutrale Serie A kijkers ontvangt deze zaterdag de koploper. Atalanta staat veilig op plek vier met drie punten meer dan Roma en een wedstrijd minder gespeeld, terwijl Lazio de hete adem van het gehate Juventus in nek voelt hijgen. De club uit Turijn heeft twee punten minder, maar nog een wedstrijd te goed.

Voor de Nederlanders (en halve Duitsers) is deze topper een nieuwe kans om te laten zien dat ze erbij horen te zijn komende zomer.

Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund (zaterdag om 18.30)

Beide ploegen waren lange tijd verwikkeld in de titelrace, maar lijken het allebei weer af te leggen tegen Bayern München. Toch verdienen de Borussia’s alle lof. De twee moderne ploegen staan op plek drie en vier en zouden na deze speelronde van positie kunnen wisselen. Dortmund gaat op bezoek bij de nummer vier in Mönchengladbach met twee punten voorsprong en een wedstrijd meer gespeeld.

Manchester United – Manchester City (zondag om 17.30 uur)

Ondanks dat Manchester United in niks meer doet terugdenken aan de ploeg van tien jaar geleden, staat een van de grootste voetbalwedstrijden van Engeland op het programma. De Derby of Manchester! Rood tegen blauw. Een ploeg in opbouw tegen een ploeg op z’n top.

Het voordeel voor United: City is er alles aan gelegen om de Champions League te winnen en heeft niet veel meer te vrezen van de nummer drie uit Leicester. United moet daarentegen nog een plek stijgen om volgend jaar Champions League te spelen.

Lille – Olympique Lyon (zondag om 21.00 uur)

Het leeggekochte Lille mocht in de Champions League dan vooral hun kansen missen, in de Ligue 1 staat het weer keurig vierde. Daarmee is het nog vol in de race om volgend jaar weer in de Champions League te spelen.

Nummer vijf Lyon staat zes punten achter op Lille en moet nog een flink gat dichten om zich volgend jaar in het miljoenenbal te mogen melden. De club van de geblesseerde Memphis won afgelopen week weliswaar van het gehate Saint-Éttiene, maar heeft nog een lange weg te gaan.

Hé! Heb je ROW Z al beluisterd?