2 minuten

Na vijf seizoenen als assistent-trainer bij FC Groningen begon in 2016 het leven als hoofdtrainer voor Dick Lukkien. Vanaf dat moment staat hij aan het roer bij FC Emmen, waar hij eind april zijn dienstverband verlengde tot de zomer van 2023. Het zal geen verrassing zijn dat wij de contractverlenging meer dan verdiend vinden, want Dick doet het super. Van de eerste divisie naar de twaalfde plek in de Eredivisie, dat soort super. We vinden het dan ook super dat Dick te gast was in de FC Afkicken Podcast.

Door: Lars Benit

‘Ik ben blij met het vertrouwen dat FC Emmen in mij heeft, vanaf het begin al. Ik heb het idee dat we nog niet klaar zijn en naar iets moois toe kunnen groeien.’ De uitdaging is voor de hoofdtrainer nog steeds aanwezig bij de plaatselijke FC van Emmen en hij wil graag deel uit blijven maken van de ontwikkeling van de club. ‘Ik haal heel veel voldoening uit het stabieler maken van FC Emmen, naar mijn mening zijn we daarmee op de goede weg. De club heeft mij ook meegenomen in haar toekomstplannen de komende jaren.’ 

Toen Lukkien vier seizoenen geleden trainer werd van FC Emmen speelde de hoofdmacht nog in de Jupiler League. Dat is een soort Keuken Kampioen Divisie, maar dan met nog meer bier. Dit seizoen was de club uit Drenthe bezig aan een prima seizoen in de Eredivisie en is het geëindigd op de twaalfde positie. Lukkien legt in de podcast uit wat de plannen voor de toekomst zijn. ‘We willen een stabiele club in de Eredivisie worden, daarbij Heracles Almelo als voorbeeld wordt gezien. Het doel is om een club te worden die ieder jaar tussen plek acht en veertien schommelt.’ Dick Lukkien kan zichzelf vinden in deze toekomstvisie; ‘Ik denk dat dit een mooie uitdaging is en aangezien ik van uitdagingen hou, wil ik de club graag met die ambitie helpen.’

Door velen wordt de contractverlenging van de 48-jarige oefenmeester bestempeld als een verrassing. Is het niet tijd voor een stap omhoog? ‘Ik heb dat van meerdere mensen te horen gekregen, dat ze vinden dat ik een stap in mijn carrière kan maken. Maar ik zie het zo, een club kan op ieder moment langskomen. Wie ben ik dan om tegen Emmen te zeggen, wacht even misschien komt er wel een club en dan kan ik transfervrij de deur uit, zoiets kan je niet voorspellen.’ 

Hoe zijn trainersloopbaan zich uiteindelijk zal vervolgen is iets waar hij zich op dit moment nog niet mee bezig houdt. ‘Wat er in de toekomst op mijn pad komt gaan we zien, ik ben er wel erg benieuwd naar. Op dit moment heb ik het naar mijn zin in Emmen, maar ik ben niet voor mijn leven verbonden aan de club.’ 

In de podcast spraken Dick Lukkien en de voorzitter van zijn fanclub verder over het besluit van de KNVB. Wil je dat horen? Ja, dat wil je horen.