3 minuten

De Adviseurs adviseren. Dat is nu eenmaal wat adviseurs doen. Deze Adviseurs voorspellen elk voetbalweekend welke gokjes de kassa laat rinkelen. Aan de voetballers aan het veld om dit uit te laten komen. Maar één ding staat vast: aan De Adviseurs zal het niet liggen.

Oh, en onthoud te allen tijden: als je een gokje waagt, doe dit met geld dat je kan missen.

We beginnen deze week met Neal. Over vorig weekend wilde hij het absoluut niet meer hebben, maar de midweekse bekerwedstrijden lieten hem als Adviseur niet in de steek. Hij hoopt dit vast te kunnen houden met deze voorspellingen.

Lock: Emmen – VVV | Emmen to win

“Oef, wat ging ik in de mist in met Emmen vorige week. Met 5-1 gingen de Emmenaren eraf tegen Sparta, terwijl ik de ploeg van Dick Lukkien juist als lock had. En dan komt dit weekend ook nog het degelijke VVV op bezoek.

Waarom dan toch Emmen als lock? De thuisbalans plus revanchegevoelens. Na de oorwassing in Rotterdam moet Emmen de rug rechten en een directe concurrent om de promotie/degradatieplek een klap uitdelen. Dat gaat gebeuren. En zo niet: dan speel ik geen Emmen dit jaar meer.”

Maybe: SC Heerenveen – Ajax | HEE 1X

“Wie staat er aan het einde van de zaterdagavond bovenaan in de Eredivisie? We gaan er vanuit dat AZ te sterk zal zijn voor ADO en dus moet Ajax winnen van SC Heerenveen om de Alkmaarders voor te blijven. Gaat dit gebeuren? Nee. 

SC Heerenveen boekte afgelopen weekend eindelijk weer een zege met een heerlijke voorhoede: Van Bergen, Ejuke & Halilovic. Juist deze voorhoede gaat ook dit kwakkelende Ajax pijn doen. SC Heerenveen zal met interesse hebben gekeken hoe FC Utrecht het afgelopen woensdag deed. 

Voor Ajax zal deze wedstrijd als een finale aanvoelen. Na een zeer slechte reeks moet er gewonnen worden in het Abe Lenstra Stadion. De sterkhouders (Blind, Ziyech, Tadic) zijn o1f niet fit of niet in vorm, terwijl trainer Erik ten Hag nog steeds zoekende is hoe hij zijn ploeg weer op de rit kan krijgen. 

Het zal hoe dan ook een enerverend potje gaan worden, maar Ajax gaat de negatieve reeks niet beëindigen. SC Heerenveen verliest in ieder geval niet.”

Risk: FC Groningen – PSV | GRO 1X

Na de contractverlenging van FC Groningen-trainer Danny Buijs wist zijn ploeg nog maar één wedstrijd te winnen. De laatste twee potjes gingen zelfs verloren. Wat is een beter medicijn dan een topclub die op bezoekt komt in de Groene Hel? PSV presteert de laatste weken met tien punten uit de laatste vier wedstrijden qua resultaten in ieder geval weer als een topclub. Het spel is echter nog niet ‘topploegwaardig’ en dan staat er deze zondagmiddag een Groningse muur op ze te wachten. Daar gaat PSV niet doorheen voetballen. FC Groningen verliest dit duel dan ook niet.”

Deze weken moeten jullie het even doen zonder de fijne toelichtingen van Michael, maar daartegenover staat de terugkeer van Noeken. Terug van vakantie en meteen ook weer terug met drie fijne bets. Michael heeft overigens nog wel een prima de luxe voorspelling voor de vrijdagavond wedstrijd tussen Fortuna en PEC.

Lock: Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt | BTTS

“In de laatste tien uitwedstrijden kreeg Eintracht minimaal 1 doelpunt tegen. Ze wisten in zeven van deze tien wedstrijden zelf te scoren. Leverkusen is bezig aan een goed seizoen en weten het net vaak te vinden. Van de laatste tien thuiswedstrijden kwamen ze in acht tot scoren en ook kregen ze in acht gevallen een tegendoelpunt te verwerken. Leverkusen mist deze wedstrijd wel clubtopscorer Volland, maar beschikt alsnog over genoeg scorend vermogen met Bailey, Havertz en Alario. Al met al geloof ik zeker dat beide teams hier in ieder geval 1 keer zullen scoren (1.55).”

Maybe: Strasbourg – PSG | PSG to win & over 1.5 goals

“Een hele interessante quotering. Heeft er ongetwijfeld mee te maken dat PSG aankomende week aan moet treden tegen Dortmund in de Champions League. Daarnaast is Strasbourg in eigen huis vrij sterk en ze weten dan ook vaak te winnen. Echter, PSG is zoals altijd ijzersterk in de competitie en weten daarnaast het net vaak te vinden. De laatste competitiewedstrijd waarbij over 1.5 goals niet goed was bij PSG was op 28 september toen ze uit speelden bij Bordeaux. Voor een quotering van 2.00 zou ik deze combinatie zeker aandurven en vandaar dat dit mijn keuze is als maybe.”

Risk: ADO – AZ | AZ handicap (0-1) & Idrissi to score

“Ik denk dat dit een hele leuke risk bet is. AZ staat er inmiddels wel om bekend dat ze de nul weten te houden dit seizoen. Tegenover een dramatisch draaiend ADO verwacht ik dan ook dat er wel een aantal Alkmaarse goals zullen vallen. Idrissi wist in de laatste vijf thuiswedstrijden vier goals te maken, waardoor de combinatie AZ met handicap + Idrissi to score (anytime goalscorer) zeker een interessante is voor een quotering van 2,33.”

Volg je De Adviseurs al op Twitter? Vooral doen! Voor de lekkerste bets en heerlijkste insights zijn zij jouw beste en meest verstandige vrienden.