2 minuten

De Adviseurs adviseren. Dat is nu eenmaal wat adviseurs doen. Deze Adviseurs voorspellen elk voetbalweekend welke gokjes de kassa laat rinkelen. Aan de voetballers aan het veld om dit uit te laten komen. Maar één ding staat vast: aan De Adviseurs zal het niet liggen.

Oh, en onthoud te allen tijden: als je een gokje waagt, doe dit met geld dat je kan missen.

Lock: Marseille winst tegen Nantes (1.75)

Een redelijk hoge odd voor een Lock, maar zeker een wedstrijd waar ik vertrouwen in heb. Marseille is bezig aan een goede reeks in eigen huis en verloor de laatste vijf wedstrijden niet. Het won er zelfs vier en speelde er één gelijk. Nog sterker, ze zijn al elf thuiswedstrijden op rij ongeslagen.

Negatief voor Marseille is het ontbreken van (gedeeld) topscorer Payet. Nantes kwam in de laatste vijf uitwedstrijden wel steeds tot scoren, maar de laatste winst is al even geleden. Op 12 januari won Nantes voor het laatst, weliswaar in een uitwedstrijd, met 0-2 van Saint-Etienne. Al met al verwacht ik een overwinning van Marseille, dat naast de ontbrekende Payet nog steeds scorend vermogen heeft met Benedetto voorin.  

Maybe: Sheffield winst tegen Brighton (2.00)

Sheffield is natuurlijk het hele seizoen al prima bezig en de laatste weken in eigen huis erg sterk. Van de laatste vijf thuiswedstrijden in de Premier League verloor het er slechts een (0-1 van Manchester City). Brighton daarentegen gaat niet zo lekker in uitwedstrijden. Er werd geen enkele van de laatste vijf uitwedstrijden gewonnen (2x gelijk, 3x verlies). Beide teams zijn nagenoeg compleet, dus ook hierin geen bijzonderheden. Ik verwacht geen ruime overwinning, maar zeker dat Sheffield de 3 punten in eigen huis zal houden.

Risk: Brescia – Napoli | Diego Demme to get a card (2.20)

Je zou bij deze wedstrijd kunnen kiezen voor Napoli winst als Lock (1.55). Echter, ik kies voor een Risk bet bij deze wedstrijd. Scheidsrechter bij deze wedstrijd is Daniele Orsato en Daniele strooit graag met kaarten, zoals veel scheidsrechters in de Serie A. Gemiddeld geeft Orsato 5.58 kaarten per wedstrijd.

Bij Napoli staat Diego ‘Hallmark’ Demme (naar verwachting) op het veld en die verzamelt kaarten. In 283 minuten dit seizoen kreeg hij vier gele kaarten. Dit is een gele kaart per 71 minuten. Laten we hopen dat Diego niet voor de 72e minuut gewisseld wordt, want dan moet dit toch goed komen 😉

Lock: FC Utrecht – FC Twente | Over 2.5 goals

Op zowel Utrecht als Twente is geen peil te trekken en dus is het een ideaal moment om te wedden op de Over 2.5 goals. Maar de statistieken helpen ook, want 72% van de wedstrijden van deze twee ploegen eindigen in drie of meer doelpunten.

Maybe: FC Groningen – VVV Venlo | Under 2.5 goals

Ik ga een beetje tegen de statistieken in voor deze bet, want er zit niet echt een edge. Maar, FC Groningen fans krijgen zo weinig doelpunten te zien de laatste tijd in de Euroborg, dat ik de bet van 2 of minder doelpunten wel aan durf. 

Risk: FC Emmen – Willem II | Geen BTTS

Er zijn veel risky bets bij deze wedstrijd, zoals een handicap op Willem II of de Over / Under. De enige die ik aan zou durven (met een redelijk quotering) is geen BTTS, omdat Emmen al drie keer op rij de nul heeft gehouden thuis. Emmen heeft zelfs maar drie doelpunten doorgelaten in de afgelopen zeven wedstrijden. Het feit dat Willem II vaak scoort in uitwedstrijden is het enige wat deze quotering verhoogt en ook de bet wat meer risicovol maakt.

Volg je De Adviseurs al op Twitter? Vooral doen! Voor de lekkerste bets en heerlijkste insights zijn zij jouw beste en meest verstandige vrienden.