1 minuut

Speelronde 24 in de Eredivisie start met een wedstrijd die op papier door beide teams te winnen valt. Het was alweer een tijdje geleden (28 september) dat Sparta een punt pakte in een uitwedstrijd, laat staan dat ze de volle winst pakten (17 augustus). Tegen de nummer laatst zou dit wel eens kunnen veranderen. RKC zou best kunnen verrassen, want thuis werd er in de afgelopen zes wedstrijden maar twee keer verloren. Een X is dus het meest voor de hand liggend.

#TeamBTTS

54 doelpunten kreeg RKC al om de oren dit seizoen, dus dit zou een gemakkelijke moeten zijn. Toch zeggen de statistieken dat er maar 56% kans is op een BTTS, vooral omdat Sparta pas twee keer het net wist te vinden in de afgelopen 8 uitwedstrijden. De wedstrijd in Rotterdam was echter 4-0 in het voordeel van de Spartanen en dus moet je hier vooral besluiten of je denkt dat Sparta alle statistische waarheden gaat doorbreken of dat ze hun slechte reeks voortzetten. 

Over / Under

Het gemiddelde van de Eredivisie staat op 61% qua Over 2.5. Fans van deze twee ploegen zien gemiddeld 64% van de tijd drie of meer doelpunten. Eigenlijk geldt voor bijna alle Overs dat ze redelijk rond het Eredivisie gemiddelde zitten. De beste bet hier zou nog wel eens de Under 3.5. kunnen zijn gezien de dit bijna driekwart van de tijd gebeurt in wedstrijden van RKC en Sparta en de quotering rond de 1.5 staat. Dit wordt versterkt door het feit dat zowel de gemiddelden (2.82) en de xG (2.93) ver onder de 4 zitten. 

Corners / Kaarten

Als je wat risico wil nemen is de Over 4.5 kaarten je beste kans, want de odds daarvoor staan boven 3 keer je inleg, en dat terwijl deze ploegen gemiddeld 4.81 kaarten per wedstrijd te zien krijgen. Scheidsrechter Joey Kooy heeft ook een aardig gemiddelde (4.66). Qua corners is Under 10.5 een redelijk optie gezien RKC niet veel corners weg geeft, maar de quotering is daar helaas ook naar.

Volg je De Adviseurs al op Twitter? Vooral doen! Voor de lekkerste bets en heerlijkste insights zijn zij jouw beste en meest verstandige vrienden.