2 minuten

De Adviseurs adviseren. Dat is nu eenmaal wat adviseurs doen. Deze Adviseurs voorspellen elk voetbalweekend welke gokjes de kassa laat rinkelen. Aan de voetballers aan het veld om dit uit te laten komen. Maar één ding staat vast: aan De Adviseurs zal het niet liggen.

Oh, en onthoud te allen tijden: als je een gokje waagt, doe dit met geld dat je kan missen.

Lock: Ajax – AZ | Ajax to win

Beide ploegen vlogen donderdagavond uit in de Europa League en zijn al weken niet in beste vorm. Komend weekend staat de strijd om de titel op het spel. Ajax staat er het beste voor met een voorsprong van drie punten, maar AZ kent dit jaar uitstekende cijfers wanneer het op bezoek mag bij de topploegen. Er werd met ruime cijfers gewonnen van zowel Feyenoord als PSV. Alleen, dit was in 2019, toen de ploeg van Slot iedereen verraste met het uitstekende spel en dito resultaten. In 2020 is alles anders.

De Johan Cruijff Arena blijkt voor alle topploegen in de Eredivisie een onneembare vesting. Feyenoord verloor er met 4-0 en PSV kwam met een 1-0 nederlaag nog goed weg. Met de terugkeer van Ziyech en Promes in de basisopstelling (twee spelers die het verschil weten te maken in de Eredivisie) zal Ajax komende zondagavond de topper winnen.

Maybe: PSV – Feyenoord | Feyenoord X2

Wie durft er na zondagmiddag nog te dromen van de titel? Hoe gek het ook moge klinken, maar zowel PSV als Feyenoord maken nog serieus kans op de titel. Moet Ajax een paar uur later wel even verliezen. Feyenoord kan dan op vier punten komen, PSV op vijf.

Als je kijkt naar de resultaten de laatste weken is het duidelijk dat zowel PSV als Feyenoord het weer redelijk op de rit hebben. Na de nederlaag van PSV in Amsterdam volgden er drie overwinningen. De vorm van Feyenoord is al maanden goed, al was het verschil met de tegenstanders niet groot. Slechts één duel werd door de Rotterdammers met meer dan één goal verschil gewonnen. Als je dan ook nog meeneemt dat PSV dit seizoen het slechtst presteert in duels met andere top-5 ploegen en Feyenoord slechts één van de laatste zes wedstrijden in Eindhoven won, zet ik mijn geld er op in dat Feyenoord niet gaat verliezen.

Risk: Sparta – FC Emmen | FC Emmen to win

De complimenten voor FC Emmen bleven afgelopen week binnenstromen op de Oude Meerdijk na de uitstekende 4-2 zege op Willem II. Het elftal lijkt nu eindelijk echt op elkaar ingespeeld te zijn, met Pena en Frei als absolute uitblinkers. De vraag blijft natuurlijk of de ploeg van Dick Lukkien het ook buitenshuis kan.. Sparta Rotterdam lijkt daarvoor de ideale ploeg te zijn.

Natuurlijk, de Spartanen zijn ook bezig aan een heel goed seizoen, maar draaien de laatste weken een stuk minder soepel. Voorin wordt het gemis van Dervisoglu (definitief) en Ache (tijdelijk) duidelijk gevoeld. Neem daarin mee dat er komende zondagmiddag op kunstgras wordt gespeeld en dat FC Emmen de laatste twee ontmoetingen wist te winnen en mijn ‘RISK’ is duidelijk: FC Emmen gaat haar eerste uitzege boeken op Spangen.

Lock: PEC Zwolle – Vitesse | Over 2.5 kaarten

Zo lang spelers als Kenneth Paal, Pelle Clement en Gustavo Hamer mee doen is dit een absolute lock. Over 1.5 voor het thuis team zou ook kunnen (en een hogere quotering), maar deze voelt iets veiliger.

Maybe: Sparta – FC Emmen | X2

Oké prima, de prestaties van Emmen in uitwedstrijden zijn dramatisch dit seizoen (3 punten in 12 wedstrijden). Maar elke keer dat je de kans krijgt in een wedstrijd tussen twee van dit soort ploegen om zo’n quotering te krijgen op een 1X of X2 moet je hem pakken, want… Eredivisie.

Risk: Willem II – FC Groningen | Under 3.5 cards

Beide ploegen krijgen niet veel kaarten dit seizoen, maar dat is niet echt terug te zien in de quote. Want met een gemiddelde van 2.75 kaarten per wedstrijd zit de Under 3.99 daar ver vanaf. Als Mike te Wierik zich een beetje gedeisd houdt dan is dit een maybe, maar gezien hij dit seizoen al 7 kaarten heeft gepakt blijft dit een risico bet.

Noeken geniet momenteel van zijn vakantie, maar heeft desalniettemin drie fijne bets uitgekozen.

Volg je De Adviseurs al op Twitter? Vooral doen! Voor de lekkerste bets en heerlijkste insights zijn zij jouw beste en meest verstandige vrienden.