Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

21 november 2022 - 15:46

Bij de mannen is het WK net begonnen, maar bij de vrouwen is de interlandperiode net voorbij. En dat betekent: clubvoetbal! FC Afkicken praat je bij over het afgelopen vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten, met deze week: trefzekere Nederlanders in het buitenland, krakers in de Eredivisie en prachtige doelpunten.

Om maar te beginnen met de grootste kraker van dit weekend: Ajax – PSV. Het beloofde spannend te worden en die belofte werd waargemaakt. Ajax was bij uitstek de dominante ploeg, maar wist maar niet te scoren. Pas in de tweede helft kwam daar verandering in, toen Romée Leuchter trefzeker was via een vrije trap. Ja, dat lees je goed: Leuchter, niet Sherida Spitse. De topscorer van de Amsterdammers vroeg of zij de vrije trap mocht nemen en dat pakte prima uit. Het bleek een belangrijk doelpunt, want de eindstand werd 1-0. De woman of the match werd Victoria Pelova, zeker niet onterecht.

Even een uitstapje nar Duitsland. Oranjeleeuwin Jill Roord was daar twee keer trefzeker. De speelster van VfL Wolfsburg scoorde de eerste twee doelpunten tegen FC Nürnberg, van wie met 0-6 werd gewonnen. Het zijn de eerste twee doelpunten van de nummer 14.

ADO Den Haag speelde dit weekend tegen PEC Zwolle. ADO Den Haag won met 0-3, mede dankzij een heerlijk doelpunt van Louise van Oosten. PEC Zwolle had al een zware wedstrijd, na een rode kaart voor Ilse Kemper, maar verloor alle hoop na dit doelpunt in de 55e minuut.

Dat was ‘m weer, het vrouwenvoetbalweekend. Volgende week staat dé kraker van de Eredivisie op het programma: FC Twente ontvangt koploper Ajax!