Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

07 november 2022 - 19:37

Het laatste weekend voor de interlandbreak beloofde veel goeds: onder andere El Clásico en De Klassieker werden gespeeld. FC Afkicken praat je in vijf minuten bij over de mooiste wedstrijden, doelpunten en acties in het vrouwenvoetbal.

Allereerst: De Klassieker. Sinds Feyenoord is toegetreden tot de Eredivisie is dat een wedstrijd om naar uit te kijken. De allereerste werd verrassend genoeg gewonnen door de Rotterdammers en Varkenoord staat erom bekend op deze wedstrijddag een goede sfeer neer te zetten. De vrouwen van Ajax speelden een betere kraker dan de mannen dit weekend. Feyenoord hield lang stand, maar aan het einde van de eerste helft opende Tiny Hoekstra de score. De tweede helft zette Ajax door; de Amsterdammers wonnen met 0-4.

PSV won uit in Alkmaar met 0-2 van VV Alkmaar. Joëlle Smits maakte beide doelpunten, de eerste werd mede mogelijk gemaakt door een op maat gemaakte voorzet van Oranjeleeuwin Esmee Brugts.

Ook in Spanje werd gisteren een kraker gespeeld en ook deze werd met 0-4 gewonnen: El Clásico. FC Barcelona, een topploeg in het vrouwenvoetbal kwam op bezoek in Madrid, al na vier minuten was het raak. Een andere overeenkomst: zowel in El Clásico als in De Klassieker werd een eigen doelpunt gemaakt.

Even naar Engeland. Voor Chelsea stond er een echte kraker op het programma: The Blues mochten op bezoek komen bij Manchester United. United staat derde, één plek onder Chelsea. Chelsea won met 1-3. De 2-0 werd op koele wijze gemaakt door Lauren James, de zus van. Of is Reece James de broer van?

Arsenal is de koploper in Engeland, zowel bij de mannen als de vrouwen. Arsenal Vrouwen speelde afgelopen weekend tegen Leicester City. De ploeg uit Londen won met 0-4. Het laatste doelpunt werd gemaakt door Stina Blackstenius en was te danken aan een heerlijke pass van de deels Nederlandse verdediger Lotte Wubben-Moy.

Dat was ‘m weer: het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten. Aankomend weekend geen clubvoetbal, de Oranjeleeuwinnen spelen namelijk twee oefenwedstrijden tegen Costa Rica en Denemarken.

*Jackie Groenen* of Holland Women

Tot de volgende!