Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

31 oktober 2022 - 15:09

Het is weer maandag. Het weekend is afgelopen. De klok is achteruit gezet en er is weer een heerlijke speelronde gespeeld in de Vrouwen Eredivisie. We praten je heel snel bij over het afgelopen vrouwenvoetbalweekend: in vijf minuten! Klaar voor?

Ajax had wederom een heerlijk weekend. De koploper mocht op bezoek bij VV Alkmaar en won daar met 1-6. VV Alkmaar is op dit moment de hekkensluiter van de Eredivisie. Naast goals van RomΓ©e Leuchter en Sherida Spitse, scoorde Quinty Sabajo een hattrick. Daar zat ook dit pareltje tussen:

Ook Fortuna Sittard heeft na dit weekend niks te klagen. Sterker nog, op dit moment staan de nieuwkomers vierde! Na vorige week te winnen van concurrent ADO Den Haag, wonnen ze ook deze speelronde. Fortuna-verdediger Samantha van Diemen vertelde ons al dat Fortuna bovenin mee wilde draaien en belofte maakt schuld. SC Heerenveen was deze keer het slachtoffer van de Limburgers. Je zou maar vier uur in de bus zitten, om vervolgens met 5-1 te verliezen…

Na een zware wedstrijd tegen FC Twente vorige week rechtte PSV dit weekend de rug. En dat terwijl de lichten halverwege uitvielen… “In de lichtstad nota bene!”, aldus commentator Martijn van Zijtveld. De Eindhovenaren wonnen met 4-0 van PEC Zwolle in eigen huis. Inessa Kaagman, Esmee Brugts en JoΓ«lle Smits waren trefzeker. Voor zowel Brugts als Smits was dit hun eerste doelpunt van het seizoen!

In Engeland werden er iets spannendere wedstrijden gespeeld. Zo stond Leicester City negentig minuten lang 0-1 voor tegen Reading FC. Toch verloren The Foxes van Reading dankzij twee doelpunten in de extra tijd. De 30-jarige Rachel Rowe maakte een heerlijke actie en scoorde zo de winnende in de 92e minuut!

Dat was ‘m weer: het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten. Tot volgende week! Oja, fijne Halloween!