Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

17 oktober 2022 - 15:09

Na een teleurstellende interlandbreak is de Eredivisie weer terug van weggeweest! Met deze week een stuntend Fortuna, een blunderend ADO en een fraai scorende Lieke Martens. FC Afkicken praat je bij in vijf minuten!

Om maar te beginnen met de topper van het weekend: ADO Den Haag – Ajax. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden en dat was in de eerste helft ook wel zo. De Hagenezen gingen onder leiding van Sjaak Polak met een 0-1 achterstand de rust in. Alles was nog mogelijk, althans als je geen rood pakt. Die boodschap had Jaimy Ravensbergen even gemist… Na een opstootje met Lisa Doorn, die vorige week haar basisdebuut in Oranje maakte, ontving de 21-jarige aanvaller een rode kaart. Trainer Sjaak Polak was het er uiteraard niet mee eens…

Na de rode kaart van Ravensbergen trokken de Amsterdammers de overwinning over de streep door nog twee keer te scoren. Sherida Spitse en Romée Leuchter waren trefzeker. Al kreeg die eerste wat hulp van ADO-keeper en Oranje ploeggenoot Barbara Lorsheijd.

In Eindhoven werd er gestunt. De kersverse toetreders tot de Eredivisie, Fortuna Sittard, wisten zaterdag namelijk met 0-2 te winnen van PSV. De Yilmaz van de vrouwen, Belgisch international Tessa Wullaert, scoorde de openingstreffer. Hanna Huizenga scoorde het tweede doelpunt voor de Fortunezen na een foutje van de Eindhovenaren. Na deze speelronde staat Fortuna boven PSV op de vijfde plek.

Feyenoord won dit weekend met 3-0 van VV Alkmaar. Vedette Maxime Bennink scoorde twee keer, waarvan eentje een heerlijk balletje in de kruizing:

Ook op de buitenlandse velden werd er gevoetbald, zo ook door onze eigen Lieke Martens. Martens speelde dit weekend met haar PSG tegen Dijon FCO. Het team uit de Franse hoofdstad won met 3-1 van Dijon, Lieke Martens maakte de openingstreffer. En wat voor eentje.

Dat was ‘m weer, het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten. Niet getreurd, al voor het weekend is er weer vrouwenvoetbal te zien. Woensdag en donderdag worden namelijk de eerste wedstrijden van de UEFA Women’s Champions League gespeeld. Onder andere Vivianne Miedema, Danielle van de Donk, Lieke Martens en Jackie Groenen komen in actie!

Tot volgende week!