Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

03 oktober 2022 - 15:56

Het is weer maandag en dat betekent dat we weer een vol vrouwenvoetbalweekend achter de rug hebben! Discutabele momenten, heerlijke doelpunten, keepers die assists gaven en keepers die rode kaarten kregen. Genoeg om te bespreken, dus laten we beginnen!

Om maar te beginnen met één van de eerste wedstrijden van deze speelronde: Feyenoord – SC Telstar. In deze wedstrijd scoorde Anna van der Vlist het allereerste doelpunt voor Telstar in de Eredivisie en gaf Feyenoord-keepster Jacintha Weimar een assist. Helaas voor Telstar wist Feyenoord alsnog te winnen, waardoor ze nu bovenaan de Eredivisie staan. Al hebben Ajax en FC Twente een wedstrijd minder gespeeld. Het schijnt dat die ploegen ook wel eens bovenaan de ranglijst staan.

Tegelijk met die wedstrijd werd er door nog een Rotterdamse ploeg gespeeld. Excelsior speelde uit bij VV Alkmaar. Daar hadden ze een goede dag voor uitgekozen, want VV Alkmaar kreeg vrijdag een flinke dosis pech voor de kiezen. Rode kaarten, blunders en ongelukkige debutanten zorgden voor de zoveelste verliespartij van de Alkmaarders.

Ook bij de topper PSV – ADO Den Haag gebeurde er genoeg. Niet alleen omdat het een belangrijke wedstrijd was, waarvan de uitslag later nog wel eens bepalend kan worden. Bij de mannen kreeg Feyenoord’s Giménez een discutabele gele kaart, bij de vrouwen kreeg PSV een discutabel doelpunt mee. ADO’s trainer Sjaak Polak neemt nooit een blad voor de mond, dus uiteraard ook niet na deze wedstrijd.

Genoeg gedoe. Dit weekend werden er wederom heerlijke doelpunten gemaakt. Zo maakte Engels international Nikita Parris haar eerste doelpunt voor Manchester United. De middenvelder kwam over van Arsenal en speelde zaterdag in de League Cup tegen Aston Villa. De eindstand werd 1-1, waarna United de wedstrijd verloor door een penaltyreeks.

Real Madrid won dit weekend met 0-3 van Athletic Club, onder andere dankzij een pareltje van Athenea del Castillo. Kijk maar gewoon:

Dat was het dan, het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten! Voorlopig even geen voetbal, maar er is genoeg om naar uit te kijken! Zo is de groepsindeling van de UEFA Women’s Champions League bekend gemaakt en vooral groep A en groep C zijn om van te smullen…

Tot volgende week!