Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

26 september 2022 - 16:10

In het mannenvoetbal moesten we het clubvoetbal even missen, maar gelukkig was er in het vrouwenvoetbal genoeg te beleven. Zo werden derby’s in Engeland in stadions als Anfield gespeeld, werd er in Nederland gewonnen met grote uitslagen en werden er in Spanje heerlijke vrije trappen genomen. Komt ‘ie dan: het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten.

Om te beginnen in eigen land. Feyenoord mocht dit weekend een flinke rit maken, de Rotterdammers speelden gisteren namelijk tegen Fortuna Sittard. Fortuna liet voor de seizoensstart blijken mee te willen draaien in de top, maar verloren in de eerste speelronde met 4-0 van Ajax. Helaas konden ze het ook deze speelronde niet waarmaken, Feyenoord won met 0-1 dankzij een goal van middenvelder Cheyenne van den Goorbergh.

In Engeland werd de Merseyside derby gespeeld, Everton mocht op bezoek komen in het Anfield stadion. Ja, dat lees je goed, Anfield. Liverpool zal achteraf iets minder blij zijn met dat bezoek, want The Toffees versloegen The Reds met 0-3. De door Manchester City verhuurde Jess Park maakte haar eerste doelpunt voor Everton, ook Megan Finnigan en Hanna Bennison waren trefzeker.

We blijven nog even in de FAWSL, want ook in Londen werd een derby gespeeld. En ook in Londen werd die wedstrijd in een prachtig stadion gespeeld: het Emirates. Arsenal ontving Tottenham Hotspur voor de North London Derby. En wat blijkt? London is red. De score werd geopend door Engels international Beth Mead, of course it’s Beth Mead. Ook onze eigen Vivianne Miedema wist twee keer tegen de Spurs te scoren en staat daarmee bovenaan de ranglijst met haar cluppie.

Over de bovenkant van ranglijsten gesproken, ADO Den Haag staat ook na dit weekend wederom tweede in de Eredivisie. Na vorige week nieuwkomer Telstar te verslaan met 4-0, wonnen ze deze week met 6-0! Het slachtoffer: Excelsior Rotterdam. En het kan haast niet anders dan dat Sjaak Polak deze week op standaardsituaties heeft getraind…

Over standaardsituaties gesproken, voordat de vijf minuten om zijn, nog even รฉรฉn lekker doelpuntje. FC Barcelona won dit weekend namelijk met 1-4 van Villareal en Spaans international Mapi Leรณn scoorde een prima vrije trap voor de Catalanen:

Dat was het alweer, het vrouwenvoetbalweekend. Gelukkig is er overmorgen alweer voetbal. Ajax Vrouwen nam dit weekend namelijk even rust, door de wedstrijd tegen SC Telstar uit te stellen. En niet met de minste reden: woensdag spelen de Amsterdammers thuis tegen Arsenal om een ticket naar de Champions League. Het slechte nieuws is dat de wedstrijd al is uitverkocht. Het goede nieuws is dat alles nog mogelijk is, de uitwedstrijd werd namelijk 2-2!