Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

07 juni 2022 - 18:31

Goed en slecht nieuws: er is weer gevoetbald, maar voorlopig staat het clubvoetbal even stil. Met een goed doel gelukkig; het EK komt er namelijk aan. Afgelopen weekend werd de finale van de Eredivisie Cup gespeeld. De rivalen van dit seizoen, Ajax en FC Twente, kwamen elkaar wederom tegen. Er wordt gezegd dat finales altijd saai zijn, maar dat was bij deze finale zeker niet het geval.

Het werd zondag 4-3. FC Twente was wederom te sterk voor de Amsterdammers. Anna-Lena Stolze scoorde een heerlijk doelpunt, ongetwijfeld haar mooiste van het seizoen. Ajax’ Regina van Eijk beleefde op de valreep nog een laagtepunt. Dankzij een fout van de keepster viel er een doelpunt voor de Tukkers. Zo haalde de landskampioen haar revenge na de flinke nederlaag in de bekerfinale.

Van de 22 spelers, gaan er negen mee naar het EK dat over een maand van start gaat. Vlak voor ze zich moesten melden bij Mark Parsons in Zeist, spraken we Twente-speelsters Daphne van Domselaar en Renate Jansen. “Het is echt een droom die uitkomt. Het is fantastisch. Ik ga ervan genieten en ik kijk er heel erg naar uit”, deelt keeper Van Domselaar. Ook de 31-jarige aanvoerder van FC Twente is blij met de selectie: “Ik heb er alles aangedaan om erbij te zijn op het EK en ik ben heel blij dat ik bij de selectie zit.”

Jansen blikt vooruit op het toernooi: “Je moet het wedstrijd voor wedstrijd bekijken. Eerst maar eens de groepsfase zien door te komen. We moeten in de juiste flow komen met iedereen en focussen op het juiste. Dan komt het vanzelf goed. Het wordt een mooie zomer.”

*Renate Jansen* of Holland Women

Daphne van Domselaar is op dit moment in elk geval blij met het winnen van de Eredivisie Cup: “Elke prijs is een prijs. Het is een stukje revenge, maar het gaat ook gewoon om winnen. We hebben van tevoren gezegd dat we drie prijzen wilden pakken. Het is jammer dat de beker niet is gelukt, maar deze is wel mooi om mee te snoepen.” Ook kijken de speelsters al uit naar volgend jaar. Van Domselaar: “Ik hoop dat we ver kunnen komen in de Champions League en ik hoop dat we net zo’n mooie prestatie als dit jaar kunnen neerzetten. We behouden veel meiden, dus ik hoop dat we op dit jaar kunnen voortbouwen.”