Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

30 mei 2022 - 13:03

Het was het weekend van de finales; gekkenhuis in Den Haag, Alkmaar en Parijs. Goed nieuws: er komt er nog eentje aan. De vrouwen speelden dit weekend namelijk om een finaleplek in de Eredivisie Cup. Kortgezegd: de vier beste clubs van dit seizoen kwalificeerden zich voor de halve finales van de Eredivisie Cup. ADO Den Haag, PSV, Ajax en FC Twente gingen dit weekend de strijd aan in die halve finales. Spoiler alert: als je geld in had gezet, heb je dit weekend geluk gehad.

Ajax trof PSV. Donderdag wonnen ze al met 0-2 van de Eindhovenaren, een prima uitgangspositie dus. Zondag verzekerden de Amsterdammers zich definitief van een finaleplek in de Eredivisie Cup. Ajax won in eigen huis met 3-0. Romรฉe Leuchter en Victoria Pelova waren beiden trefzeker. Dat is goed nieuws voor Ajax, maar wat minstens zo fijn is, is dat Lize Kop weer terugkeerde tussen de palen! De keepster is lang geblesseerd geweest, maar kon zondag eindelijk weer in actie komen.

ADO Den Haag had de pech om landskampioen FC Twente tegen te komen in de halve finale. Donderdag verloor ADO met 1-6 van de Tukkers en ook zondag kon ADO de kampioen niet verslaan. Het werd zondag 2-0 voor FC Twente. Verrassing: topscorer Fenna Kalma scoorde beide doelpunten. Dit betekent dat we op zondag 5 juni kunnen gaan zitten voor een echte kraker: Ajax – FC Twente. De rivalen komen elkaar wederom tegen en dat belooft spektakel in Enschede!

Er is trouwens nog een finale gespeeld, in Duitsland wel te verstaan. VfL Wolfsburg won de finale van de DFB-Pokal met 4-0 van Turbine Potsdam. Twee Nederlandse speelsters schoten een bal tussen de palen: Oranjeleeuwinnen Dominique Janssen en Jill Roord. Shanice van de Sanden zat niet bij de wedstrijdselectie. VfL Wolfsburg mag trots zijn op het afgelopen seizoen, eerder werden ze al landskampioen.

Tot volgende week!