Tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt! (Seizoensafsluiter)

16 mei 2022 - 15:50

Het reguliere voetbalseizoen loopt op zijn eind. In Nederland werd afgelopen weekend net als in veel andere competities voor de laatste keer afgetrapt. Ook voor deze rubriek is het tijd voor een zomerstop, maar niet voordat we alle hofleveranciers van dit seizoen nog even langsgaan in een laatste versie van ‘Tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!’

1. HSV door het oog van de naald

De 2. Bundesliga is dit seizoen al zo vaak voorbij gekomen dat het slot van de competitie niet onbetuigd mag blijven. Schalke 04 verzekerde zichzelf vorige week al vroegtijdig van promotie. Dit weekend wist Werder Bremen zich zoals verwacht ook een ticket voor de Bundesliga te verschaffen. De spanning zat hem in de strijd om de derde plek. HSV en SV Darmstadt gingen met een gelijk aantal punten de laatste wedstrijd in. Uiteindelijk kroop de club uit Hamburg door doelpunten in de 75e en 85e minuut door het oog van de naald. En dus mag de traditionsverein zich gaan opmaken voor een play-off tegen Hertha BSC!

2. Kampioen van Polen: Mickey van der Hart

Wat kwamen er dit seizoen ook veel Nederlanders uit de raarste competities voorbij. Voor de laatste blijven we wel in Europa. We maken een uitstapje naar Poznan, want Mickey van der Hart is namelijk kampioen geworden met Lech. En daar bracht Wereldpod ons via Instagram van op de hoogte, dat deden ze overigens wel vaker dit seizoen!

3. Indrukwekkend!

Natuurlijk ook een afscheidsgroet voor de supporters: in veel landen werd de competitie dit weekend afgesloten, maar in Zweden zijn ze pas net begonnen. In speelronde 9 stond de kraker tussen Hammarby (nummer twee) en AIK (nummer één) op het programma. We zullen maar zeggen dat de supporters van beide clubs het belang van de wedstrijd op waarde geschat hebben!

4. …..

Een lekker eigen doelpunt kan vandaag natuurlijk niet ontbreken!

5. Play-offs op z’n best

Gezien de aandacht die er aan de Serie B (en vooral Pisa) is besteedt, ook even een uitstapje naar die competitie. Brescia en Perugia streden zaterdag om een plekje in de halve finale van de play-offs om promotie naar de Serie A. Met drie goals in de verlenging, waarvan één in de slotminuten, werd de neutrale kijker op zijn wenken bediend!

6. Branco est un grand

Branco van den Boomen was dit seizoen ook een graag geziene gast in deze reeks. Hoe mooi om het op deze manier af te sluiten: de middenvelder is met 12 goals en 21 assists verkozen tot speler van het jaar in de Ligue 2!

7. Excuses, Giorgios

Giorgios Giakoumakis kwam ook al meerdere keren voorbij, vaak was de strekking dat de teller nog veel te laag stond en zijn transfer geen goede was gebleken. Maar kijk nu: aan het einde van de streep is de Griek topscorer van de Schotse competitie!

8. Merci l’Union!

Hoewel Club Brugge afgelopen weekend kampioen werd van België, was het Union St. Gilloise die de Belgische competitie dit seizoen van smaak voorzag. In het begin van het seizoen konden goals van Bart Nieuwkoop en Deniz Undav nog mee in deze reeks, maar toen de verhalen over een kampioenssprookje opkwamen, bleef geen verrichting van de club meer ongezien. Het tekent de fantatische transformatie van deze ploeg, die dit weekend trouwens gewoon won bij Anderlecht. Merci l’Union!

9. Lower League-spektakel

Ook belangrijke hofleveranciers: de lagere divisies in Engeland. Dramatische ontknopingen, bizarre blunders en wedstrijden met goals die amper op twee handen te tellen vielen, kwamen allemaal voorbij. Voor de laatste keer dalen we af naar een van de Lower Leagues. Dit keer naar het vijfde niveau voor Eastleigh FC – Grimsby Town. Vanaf de tribune.

10. Un dolce Italiano

De Italiaans-getinte video’s, tweets en foto’s kwamen dit seizoen bijna allemaal van Wesley Victor Mak en Willem Haak. Laatstgenoemde zorgt ervoor dat Tiziano Crudeli dit seizoen in stijl mag afsluiten. Passa una bella estate!