Tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

09 mei 2022 - 10:00

De bizarre ontknoping in De Kuip, het kostbare puntverlies van Liverpool en het beschamende optreden van Manchester United: we zagen het dit weekend allemaal voorbijkomen. Toch gebeurde er ook genoeg wat de gemiddelde voetbalkijker niet zag. In dit artikel daarom tien dingen die je het afgelopen weekend gemist hebt!

1. Promoveren in stijl

Vorige week kwam Bristol Rovers al even in de aandacht doordat er op miraculeuze wijze gewonnen werd van Rochdale. Maar wat de Rovers dit weekend presteerden, slaat echt alles. De strijd om de derde plek, en dus promotie naar de League One, ging op doelsaldo uitgevochten worden met Northampton. Bristol had een achterstand van vijf doelpunten goed te maken. Omdat Northampton bij rust 3-1 voor stond tegen Barrow, leek de missie voor Bristol kansloos….

2. Blundertje!

Gelukkig had Reading FC zich al veilig gespeeld, want anders had Örjan Nyland hier een enorm schuldgevoel aan overgehouden.

3. Tom van de Looi, dames en heren!

Onder de radar is Tom van de Looi uitgegroeid tot een vaste waarde bij Brescia. Dit weekend trof hij, met een beetje hulp van de keeper, het net vanaf een metertje of 25. De play-offs lijken Di Rondinelle nu niet meer mis te kunnen lopen!

4. Absolute scenes!

In de J Leauge was dit fragment toch wel een hele sterke! De keeper ziet in dat hij de terugspeelbal toch met zijn handen moet tegenhouden. En toen de indirecte vrije trap…

5. Wat een sfeer!

We zagen bij Willem II al een prachtige sfeeractie en ook in Sunderland was het genieten. In het Stadium of Light kunnen ze de Championship stiekem al ruiken en dat leidt tot mooie creaties!

6. Duitse promotieverhalen

Schalke 04 keert hoe dan ook terug op het hoogste niveau van Duitsland, vast niet iets wat je dit weekend niet zag. Maar wat er verder gebeurde in de Duitse promotiestrijd? Werder Bremen zag door een overwinning de Bundesliga heel dichtbij komen en HSV heeft promotie opeens weer in eigen hand doordat Darmstadt verloor!

De samenvatting van HSV – Hannover 96 is hier te zien, die van Schalke 04 – St. Pauli hier, die van Werder Bremen – Erzgebirge Aue hier en die van Fortuna Düsseldorf – SV Darmstadt hier!

7. Met z’n allen achter de ploeg

Antwerp kon het in de Belgische kampioenspoule niet opbrengen tegen Anderlecht, dat door een hattrick van Francis Amuzu en een treffer van Joshua Zirkzee op 0-4 kwam. Een uitzichtloze situatie dus, maar de supporters bleven hun ploeg steunen. Grote klasse!

8. Voorproeven in Albanië

Over iets meer dan twee weken staat de Conference League-finale op het programma in het Air Albania stadium. Iets verderop in Tirana werd dit weekend het Albanese kampioenschap beslist in het Selman Stërmasi Stadium. Duidelijk werd dat er een prima sfeertje gemaakt kan worden in de stad waar Feyenoord gaat aantreden tegen AS Roma!

9. Berlusconi loopt de Serie A mis

Silvio Berlusconi is de trotse eigenaar van Serie B-club van AS Monza. Zijn club had directe promotie naar de Serie A in eigen hand, maar Monza faalde in de laatste speelronde. Zo promoveerde naast Lecce nu Cremonense! De troost voor Berlusconi’s Monza is de play-offs.

De samenvatting van het duel van AS Monza is hier te zien.

10. Mooi!

Tot slot: Sinisa Mihajlovic is terug op de bank bij Bologna. En dat is fantastisch.