Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

09 mei 2022 - 13:49

Het was het weekend van ontknopingen, promoties, degradaties, kampioenschappen en meer. Zo ook in het vrouwenvoetbal. In Nederland strijden Ajax en FC Twente nog nek aan nek om de titel, maar in het buitenland zijn er al trofeeën de lucht ingehouden. Zo ook door Nederlandse speelsters. Laten we er snel induiken!

Om te beginnen in Engeland. In de laatste speelronde werd Chelsea kampioen met slechts één punt meer dan het Arsenal van Vivianne Miedema. Dit is de eerste keer dat een club drie keer op rij kampioen wordt van de FAWSL. Het Chelsea van Aniek Nouwen won met 4-2 van het Manchester United van Jackie Groenen. Groenen en haar ploeg werden vierde. The Gunners wonnen wel, met 0-2 tegen West Ham United, maar konden alleen kampioen worden als Chelsea punten verloor. Dit leek nog even te gebeuren: in de rust stond Chelsea 2-1 achter.

Naast Aniek Nouwen lag er ook in Duitsland een trofee in Nederlandse handen, maar liefst vijf paar. VfL Wolfsburg werd kampioen van de Bundesliga na een winst van 1-10 tegen de nummer laatst. Bayern München eindigde tweede. Het team van Lineth Beerensteyn kwam vier punten tekort. De eerste en tweede helft werden makkelijk gewonnen door de Wolvinnen en die derde helft, daar zeg je u tegen.

Zo voorspelbaar als het in sommige landen (lees: Spanje) was, zo spannend blijft het voorlopig in Nederland. Zowel koploper FC Twente als bekerwinnaar Ajax wonnen dit weekend. Hierdoor blijft er een gat van drie punten tussen de ploegen, met nog twee speelrondes te gaan.

Victoria Pelova leek niets te merken van die spanning. Panna’s, goede acties, twee assists; Oranjeleeuwin Pelova had een prima middag op de Toekomst. De Amsterdammers wonnen in eigen huis met 7-0 van PEC Zwolle. Zowel Nadine Noordam als Nikita Tromp scoorde twee goals.

Volgende week de Klassieker, die allesbepalend kan zijn voor de Amsterdammers. Ook FC Twente komt een pittige tegenstander tegen: zij spelen tegen PSV. Tot volgende week!