Tien dingen die je dit voetbaweekend gemist hebt!

02 mei 2022 - 15:19

In Nederland ging het de topclubs afgelopen weekend wat makkelijker af, in Spanje kroonde Real Madrid zich voor de 35ste keer tot landskampioen en dat terwijl de strijd om de Engelse titel onverminderd hard door ging. Nu de beslissingen overal in Europa (gaan) vallen, wordt het steeds moeilijker om alles in de gaten te houden. Daarom tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

1. Eindelijk!

Heel vaak is FC Zürich al langsgekomen in deze rubriek, dit zal de laatste keer zijn. Ze hebben het namelijk geflikt: na dertien jaar is de club weer eens kampioen van Zwitserland. Beslist werd het in een uitduel met FC Basel.

2. Griekse ontlading

Dan staat het dus 2-2, is het de 98ste minuut, leg je aan in een stadion vol gespannen Grieken en dan raak je de bal zo!

3. Ouderwetse pitch invasion

We zagen in Turkije al dat de stewards de uitzinnige supporters van Trabzonspor niet meer tegen konden houden. Ook in Millwall werd de menigte hen te machtig, het leverde wel weer mooie plaatjes op. De reden voor de invasie? Vijftig jaar geleden promoveerde de club naar de Premier League.

4. Niet bij Denswil!

De fans van Trabzonspor waren zo blij omdat hun club na 38 jaar het kampioenschap weer heeft veroverd. Het gebeurde in duel met Antalyaspor, waarvan deze speler aan een akka dacht. Bij Stefano Denswil lukt dat natuurlijk niet, wat de Nederlander vervolgens nog doet is alleen wel opvallend…

5. Kampioensfeest Trabzonspor

Uiteindelijk werd Trabzonspor dus kampioen. Dat de fans daar ‘blij’ van werden, blijkt nogal een understatement te zijn geweest.

6. Wat een einde voor Bristol!

In de beslissende fase van het voetbalseizoen lijkt er bijna in elke competitie een spannende promotiestrijd gaande te zijn. Zo ook in de Leauge Two, waar de nummers drie tot en met negen erg dicht bij elkaar staan. Bristol Rovers dacht bij laagvlieger Rochdale de kansen op promotie te gaan verspelen, maar toen brak de slotfase aan…

7. Schalke’s overname

De fans van Schalke 04 hebben zichzelf afgelopen weekeinde overtroffen. Geheel in Frankfurt-stijl reisden ze in grote getalen af naar Sandhausen, voor het uitduel met de plaatselijke SV. 10.000 van hen bleken een kaartje voor de wedstrijd te hebben bemachtigd, terwijl de totale stadion capaciteit van SV Sandhausen 12.000 bedraagt!

8. Prijsje ophalen

RB Salzburg heeft de dubbel te pakken. Nadat het eerder al het kampioenschap binnenhaalde, is nu ook de beker binnen. Doordat ‘Die Bullen’ met 3-0 wonnen van SV Ried, is de negende dubbel uit de clubgeschiedenis een feit.

9. Darmstadt dendert door

SV Darmstadt blijkt te beschikken over een lange adem. Ruim een week geleden won de promotiekandidaat verrassend van concurrent St. Pauli en afgelopen weekend werd Erzgebrige Aue met 6-0 naar de degradatie geleid. ‘Die Lilien’ hebben promotie naar de Bundesliga nu in eigen hand.

10. Druk slaat toe in België

Gaat promovendus Union het kampioenssprookje compleet maken? Het is een vraag die in België al maanden in de lucht hangt. In de kamioenspoule bedraagt de voorsprong nog drie puntjes, maar de druk staat er vol op. In beide wedstrijden was dat te merken, er viel namelijk geen enkele goal.

De samenvatting van Club Brugge – Anderlecht valt hier te bekijken, die van Union – Antwerp hier.